18.06.2008. / 21:04

Autor: Ivica Medo

Ekskluzivno iz Bad Tatzmannsdorfa

Petrić umjesto Rakitića u momčadi protiv Turske

Prema onom što se moglo zamijetiti na treningu koji je bio zatvoren za javnost i medije, ali smo ga promatrali s balkona obližnjeg hotela, može se zaključiti koja će postava istrčati u petak na travu stadiona Ernst Happel

Na večerašnjem treningu hrvatske reprezentacije vježbalo je devetnaest igrača. Nedostajali su već otpisani zbog ozljeda Igor Budan i Darijo Knežević, a nije bilo ni Ivana Rakitića, koji je ozlijedio koljeno na utakmici s Poljskom, te Hrvoja Vejića koji je imao problema s virozom. Ivan Klasnić se vratio s rutinskog pregleda krvi i bubrega u Njemačkoj, a čini se da je Darijo Srna sanirao ozljedu butnog mišića.

Prema onom što se moglo zamijetiti na treningu koji je bio zatvoren za javnost i medije, ali smo ga promatrali s balkona obližnjeg hotela, može se zaključiti koja će postava istrčati u petak na travu stadiona Ernst Happel.

Uobičajnu utakmicu igrale su prva momčad i rezerve koje su pojačali Robert Prosinečki, Aljoša Asanović i Marijan Mrmić.

Prva momčad bila je istovjetna onoj koja je igrala protiv Njemačke s tom razlikom što je na lijevoj strani umjesto ozlijeđenog Ivana Rakitića bio Mladen Petrić. Ako Rakitić ne bude sto posto spreman do petka, njegovo mjesto najvjerojatnije će zauzeti Petrić.

Dakle, prvi sastav izgledao je ovako: Pletikosa – Ćorluka, R. Kovač, Šimunić, Pranjić – Srna, N. Kovač, Modrić, Petrić – Kranjčar, Olić.

Nakon utakmice pristupilo se vježbanju jedanaesteraca. Pucali su isključivo igrači iz prve postave, dok su se na vratima mijenjali Pletikosa i Runje. Od tri serije jedanaesteraca hrvatski reprezentativci nisu bili precizni četiri puta. Pletikosa je obranio udarac Ćorluki, a Runje Kranjčaru, dok je Vukojević pogodio gredu, a Olić promašio cijela vrata.

Ostali su vrlo sigurno izvodili udarca s jedanaest metara.

Posljednja vježba bili su slobodni udarci. Pucali su Modrić, Kranjčar, Olić, Srna i Petrić. Lako se da zaključiti kako će Srna i Petrić biti zaduženi za slobodnjake. Jedino njih dvojica uspijevali su postići pogotke, dok su ostali bili izrazito neprecizni.

Odmah iza sutrašnje press-konferencije koja je zakazana za devet sati, hrvatska reprezentacija odlazi put Beča, gdje će dan prije četvrtfinalne utakmice s Turskom prenoćiti u hotelu Hilton. Sutrašnji trening zakazan je za 18 sati i održat će se na stadionu Ernst Happel te će biti petnaest minuta otvoren za javnost i medije.

Vezane vijesti

Austrijska policija privela 560 navijača

Uoči završne utakmice Europskog prvenstva između Njemačke i Španjolske, Austrijanci su objavili niz zanimljivih podataka. Primjerice, na dosadašnjih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika