19.06.2008. / 08:40

Autor: Marko Biočina

OPTUŽBA

Al Gore je licemjer i pravarant

Inače, nakon što se počeo baviti ekološkim aktivizmom i snimio dokumentarni film 'Neugodna istina' procjenjuje se akko je Al Gore povećao svoje bogatstvo za 100 milijuna dolara, te pritom osvojio Oscara, Grammy i Nobelovu nagradu

Iako ja Al Gore trenutno vjerojatno i najpoznatiji svjetski aktivist za zaštitu okoliša, to ga ne spriječava da u svojoj kući, preuređenoj da bude energetski učinkovita, troši i 20 puta više energije od prosječnog američkog kućanstva. Taj je proračun objavio Centar za politološka istraživanja u Tennesseeju koji je već u nekoliko prigoda upozoravao na Goreovu licemjernost, s obzirom da s jedne strane upozorava na ekološke posljedice neracionalnog postupanja s energijom, a s druge privatno troši ogromne količine.

"Kad se radi o njegovoj privrženosti zaštiti okoliša, Al Gore je, sudeći prema njegovoj kućnoj potrošnji energije, licemjer i prevarant. Djela govore više od riječi, a Goreova dokazuju da na klimatske promjene ne gleda kao na ozbiljan problem, nego kao na priliku da zaradi novac. Gore iskorištava brigu javnosti za okoliš kako bi se obogatio i poboljšao svoj profil", rekao je Drew Johnson, predsjednik Centra.

Posebno je zanimljiva činjenica da je nedavno Al Gore preuredio svoju kuću kako bi bila energetski učinkovita i trošila što manje energije, no od od onda bivši američki potpredsjednik troši još i više. Goreova potrošnja, navodi se u priopćenju centra, narasla je za 1600 kilovat sati mjesečno i sad iznosi 17800 kilovat sati. Za usporedbu, prosječno američko kućanstvo u cijeloj godini potroši 11040 kilovat sati.

Inače, nakon što se počeo baviti ekološkim aktivizmom i snimio dokumentarni film 'Neugodna istina' procjenjuje se akko je Al Gore povećao svoje bogatstvo za 100 milijuna dolara, te pritom osvojio Oscara, Grammy i Nobelovu nagradu.

Vezane vijesti

Al Gore: Arktički snježni pokrov nestat će za 5 do 7 godina

Al Gore: Arktički snježni pokrov nestat će za 5 do 7 godina

Borac protiv klimatskih promjena Al Gore rekao je na UN-ovoj klimatskoj konferenciji u Kopenhagenu kako novi podaci pokazuju da bi ledeni pokrov na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika