19.06.2008. / 09:14

Autor: Marko Biočina

Potpisan ugovor

Bandić gradi Zagrebačke terme

Jučer je svečano potpisan ugovor o osnivanju tvrtke koja bi trebala biti prvi korak k gradnji zagrebačkih Termi. Ugovor su potpisali zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i Tomislav Dragičević, predsjednik uprave INA-e. Grad i Ina će imati jednaki vlasnički udio u tvrtki, a u projekt izgradnje zagrebačkih Termi hrvatska naftna kompanija će uložiti koncesiju na geotermalno polje s bušotinama, dok će Grad uložiti nešto više od 27 hektara svog zemljišta.

Iako je ugovor potpisan u svečanoj atmosferi, za sada još uvijek nije poznato kad bi terme mogle biti gotove. Procjenjuje se kako bi cijeli projekt trebao koštati oko 50 milijuna eura, a financirat će se putem kredita, za kojeg je Tomislav Dragičević ustvrdio kako neće biti problem dobiti kredit s obzirom da već postoji koncesija.

Bandić je najavio kako će gradnjom termi nestati potreba Zagrepčana da odlaze u Terme Čatež: "Svake godine Zagrepčani u Čatežu potroše 20 do 25 milijuna eura. Kad izgradimo terme, sav taj novac ostat će nama. Važno je reći da će naše cijene biti fer, a ako treba, kontrolirat ćemo ih i subvencijama".

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika