19.06.2008. / 09:45

Autor: Hrvoje Šimičević

Prodaja atraktivnog zemljišta

Đapić: Hoće li Glavaš platiti grobnicom?

Đapić je pozvao Glavaša da održi riječ i uplati 920 tisuća kuna za kupnju atraktivnog zemljišta, kako je i najavio. Zapitao se 'odakle toliki novac čovjeku koji u vlasništvu ima samo grobnicu', spomenuvši i njegovu ulogu u privatizaciji Pivovare Osijek

Saborski zastupnik HSP-a i predsjednik Gradskog vijeća Osijeka Anto Đapić obrušio se na Branimira Glavaša, a ovaj put Đapićevo prozivanje s sjednice Gradskog poglavarstva bilo je motivirano recentnom Glavaševom retorikom koji je kazao kako je Grad Osijek prodajom 9,3 milijuna vrijednih parcela u centru mešetari gradskim zemljištem.

Nakon Glavaševe najave da će se javiti na natječaj za kupnju spomenutog zemljišta, Đapić za zapitao otkud čovjeku bez imovine koji je nedavno sve prepisao na sina, a u vlasništvu ima samo grobnicu-toliki novac da pokrije zaduženje?

"Možda će mu zaduženje dati banka u čijem je nadzornom odboru bio prije 10 godina kada je Hrvatska oštećena za 50 milijuna eura", kazao je Đapić, pozvavši Glavaša da uplati spomenutih 920 tisuća kuna, kako je i najavio. U suprotnom, pokazati će se kako je riječ o običnim lažima i demagogiji, dodao je. Đapić se osvrnuo i na privatizacijsko razdoblje iz 90-ih, kazavši kako je Glavaš zbog političke moći uvelike imao utjecaj na tadašnju 'pljačku stoljeća' u Osijeku. Kao primjer, spomenuo je privatizaciju Pivovare Osijek.

Branimir Glavaš je poručio Glavašu da se ne brine za njegovu imovinu 'koja je nastala od rada u posljednjih 25 godina', optuživši Đapića da je potpisom ugovora za dvoranu Gradski vrt htio uzeti pola mijijarde kuna.

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika