19.06.2008. / 16:21

Autor: Petra Horvat

Zagreb parking

Od 1. srpnja uvodi se novi sustav parkiranja na Gornjem gradu

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je izjavio kako će od 1. srpnja na gornjam gradu biti uveden novi sustav parkiranja, te najavio da će gradsko poglavarstvo do jeseni razmotriti mogućnost snižavanja cijena parkiranja.
Gradonačelnik je naglasio kako će zbog protočnosti ulica i micanja automobila sa povijesnih trgova, na Markovom trgu biti mjesta samo za automobil predsjednika Sabora, Vlade, Ustavnog suda i Gradske skupštine. "Izgradnjom nove garaže na Tuškancu stvoreni su preduvjeti za za postupno smanjivanje parkiranja na Gornjem gradu", izjavio je Bandić te dodao kako će stanari za parkiranje od Mesničke do Dubravkinog puta mjesečno plaćati 110 kuna ili 1320 kuna godišnje.

Davor Jelavić, pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, komunalne poslove i promet, najavio je uvođenje dviju novih autobusnih linija do Markova trga: od garaže Tuškanac i od ljekarne u Radićevoj ulici. Jelavić je dodao kako će prijevoz mini-busevima biti besplatan za sve one koji kupe parkirnu kartu u garaži Tuškanac, te za sve građane koji su i do sada imali pravo na besplatnu kartu ZET-a.

Danas je prihvaćen zaključak o preraspodjeli proračunskih sredstava, čime će 27,4 milijuna kuna biti u Gradskom uredu za imovinsko-pravne poslove preraspodijeljeno za naknadu štete pravnim i fizičkim osobama. "Riječ je o naknadi štete koju Grad Zagreb mora platiti Stambeno- graditeljskoj zadruzi "Stanograd" vezano uz gradnju u Borovju i na Svetom Duhu", izjavio je zamjenik pročelnice Damir Lasić, te dodao kako će detaljnije objašnjenje izvijestiti u sutrašnjem priopćenju. Grad Zagreb će od tvrtke "Tehnika" d.d. kupiti zemljište za izgradnju produžene Nodilove, Široline i Bogišićeve ulice za što će izdvojiti 2,3 milijuna eura, zaključeno je na sjednici. "Zemljište smo kupili po cijeni po kojoj ga je kupila i "Tehnika", uvećanoj za pet posto poreza", izjavio je zamjenik gradonačelnika Ivo Jelušić, te dodao kako će o naplati 3,5 milijuna eura za saniranje Kupske ulice moći govoriti kada se utvrdi tko je nesreću skrivio.

"Do kraja godine očekuje se rješavanje pitanja gradske spalionice", izjavio je Bandić te dodao kako se ne smije pogriješiti u lokaciji, izboru tehnologije i kapacitetu spalionice. "Nije isključena ni mogućnost referenduma", izjavio je Bandić.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika