20.06.2008. / 11:21

Autor: Sandra Županić

"Top stipendija za top studente"

Odabrano 32 dobitnika ovogodišnje akcije

Imena dobitnika čuvaju se u tajnosti do velike svečanosti proglašenja koja će se ove godine održati 8. srpnja u zagrebačkom hotelu Westin

Odabrano je tridesetdvoje dobitnika ovogodišnje akcije Top stipendija za Top studente. Stipendijska komisija sastavljena od predstavnika partnera Nacionalove akcije - Ingre, Podravke, Diners Cluba, INA-e, VIPneta i HRT-a sastala se 19. lipnja i među sto finalista odabrala dobitnike.

Imena dobitnika čuvaju se u tajnosti do velike svečanosti proglašenja koja će se ove godine održati 8. srpnja u zagrebačkom hotelu Westin.

Kako se kvote dobitnika Top stipendije određuju prema broju prijavljenih sa pojedinog sveučilišta ili fakulteta ove je godine 15 dobitnik sa zagrebačkog, 4 sa splitskog te po troje sa osječkog i riječkog sveučilišta. Također, pulsko i dubrovačko sveučilište imaju svako jednog dobitnika, dva dobitnika dolaze sa veleučilišta, a sa zadarskog sveučilišta su tri stipendista jer zadarske tvrtke HSTEC, Tankerkomerc i Turishotel zajedno stipendiraju dodatna dva studenta sa ovog sveučilišta.

Članica komisije iz tvrtke Ingra, Sandra Obuljen, rekla je da nije lako među sto izvrsnih mladih ljudi odabrati 32 najbolja: "Fascinirana sam kako se svake godine prijavljuje sve više studenata koji imaju odlične rezultata na studiju, a stignu se baviti i sa toliko drugih aktivnosti. Važno je pažljivo odabrati dobitnike jer Top stipendija je jedinstvena porukom koju šalje ali i svojim iznosom od 40 000 kuna. Psihološka testiranja pomogla su nam pri donošenju odluke. Veliko je postignuće za svakog studenta dobiti ovu stipendiju. Lijepo je vidjeti sreću i iznenađenje na licima studenata kada na svečanosti u Westinu čuju svoje ime među dobitnicima."

Ovogodišnja Top stipendija sedma je po redu i ove se godine prijavio 571 student te stipendijski fond iznosi 1,2 milijuna kuna.

U proteklih šest godina Top stipendiju dobilo je 147 studenata sa 40 različitih fakulteta u Hrvatskoj, a oni su primili ukupno 5,8 milijuna kuna stipendija. Kriteriji za dobivanje stipendije nisu samo ocjene već sudjelovanje u što više projekata iz različitih obrazovnih i društvenih sfera. Jedan od najvećih uspjeha ove akcije je da je na inicijativu tjednika Nacional, hrvatska vlada 2006. ukinula porez na stipendije do 4000 kuna.

Vezane vijesti

Josipović: Pratit ću razvoj karijera novih Top stipendista

Josipović: Pratit ću razvoj karijera novih Top stipendista

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović uručuio je u Predsjedničkim dvorima dobitnicima Top stipendije za top studente prve rate za akademsku godinu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika