20.06.2008. / 11:43

Autor: Nina Tomljanović

Hrvatska-EU

Sanader: EU će pronaći rješenje za Hrvatsku

Premijer je kazao kako se u Irskoj planira i drugi referendum za koji će se trebati pričekati, ali da će prije njega Ircima treba bolje objasniti što je Lisabonski ugovor te zašto je on bitan za Europsku uniju

Nakon boravka u Bruxellesu i susreta s britanskim premijerom Gordonom Brownom, hrvatski premijer Ivo Sanader je na današnjoj sjednici Vlade izjavio kako je optimističan da će Europska unija pronaći rješenje za pristupanje Hrvatske u EU, unatoč tomu što su Irci referendumom odbili Lisabonski ugovor."Nema razlike u pogledu pune potpore našem članstvu u EU i NATO-u", rekao je Sanader te istaknuo da u Europskom parlamentu i ljevica i desnica imaju unisono mišljenje i pozitivno ozračje o Hrvatskoj i pregovorima o članstvu.

Premijer je kazao kako se u Irskoj planira i drugi referendum za koji će se trebati pričekati, ali da će prije njega Ircima treba bolje objasniti što je Lisabonski ugovor te zašto je on bitan za Europsku uniju. Prema njegovim riječima, u Irskoj se prije referenduma nije uopće vodila kampanja o Lisabonskom ugovoru već o drugim stvarima, ali Sanader kaže da u svakom slučaju treba poštivati volju irskih birača."Ako se i dogodi irsko prihvaćanje Ugovora, u tom slučaju postoji rješenje za Hrvatsku. To su rekli svi u Bruxellesu i Gordon Brown", naglasio je premijer.

Hrvatska očekuje da će se u EU vrednovati njezini napori u pregovorima, kaže Sanader te dodaje da će se u srpnju, na početku francuskog predsjedanja Unijom, organizirati još jedna međuvladina konferencija na kojoj će Hrvatska otvoriti još jedno ili više pregovaračkih poglavlja, te najmanje jedno i zatvoriti.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika