20.06.2008. / 12:30

Autor: Katarina Zorić

NOVA SRBIJANSKA VLADA

Tadić okupio većinu?

Iako nitko iz spomenutih stranaka nije želio službeno potvrditi ovu informaciju, novine pišu da bi početak službenih pregovora mogao biti objavljen tijekom vikenda

Lista "Za europsku Srbiju-Boris Tadić", u kojoj su Demokratska stranka i G 17 Plus, dogovorila se s koalicijom okupljenom oko Socijalističke partije Srbije, Stranke umirovljenika i Jedinstvene Srbije oko formiranja buduće srbijanske vlade, piše nekoliko beogradskih dnevnika.

Iako nitko iz spomenutih stranaka nije želio službeno potvrditi ovu informaciju, novine pišu da bi početak službenih pregovora mogao biti objavljen tijekom vikenda.

Beogradske Večernje novosti objavile su da je dogovor postignut u neformalnim pregovorima dviju koalicija koji su vođeni proteklih dana, a službeni razgovori očekuju se najkasnije početkom idućeg tjedna.

Liast dodaje da bi vlada trebala biti izabrana u Skupštini Srbije do kraja lipnja, a najkasnije do 14. srpnja za kada je zakazana konstitutivna sjednica Skupštine Beograda. U vladi bile i stranke manjina, a podržalo bi je 129 zastupnika u parlamentu.

I pored sve učestalijih najava da su socijalisti spremni na službene pregovore s Tadićevim Demokratskom strankom i Dinkićevim G 17 plus, iz tzv. narodnjačkog bloka, koji čine Koštuničina Demokratska stranka Srbije i Nova Srbije, i dalje se priopćava da nisu prekinuti njihovi pregovori s SPS, koji s njima i Šešeljevim radikalima mogu formirati novu srbijansku vladu.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika