20.06.2008. / 12:45

Autor: Nina Tomljanović

Hrvatska-Eu

Jandoković se Bavarskoj zahvalio na potpori ulasku Hrvatske u EU

Jandroković i Glück su se složili da su bilateralni odnosi Bavarske i Hrvatske vrlo dobri, partnerski te prijateljski, a to se vidi i u tradicionalno dobrim odnosima Njemačke i Hrvatske

Hrvatski ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković zahvalio se predsjedniku pokrajinskog parlamenta Bavarske Aloisu Glücku na kontinuiranoj potpori Hrvatskoj prema putu u euroatlantske integracije, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.

Jandroković i Glück su se složili da su bilateralni odnosi Bavarske i Hrvatske vrlo dobri, partnerski te prijateljski, a to se vidi i u tradicionalno dobrim odnosima Njemačke i Hrvatske.

Tijekom susreta, razmijenjana su i mišljenja o rezultatima irskog referenduma o Lisabonskom ugovoru i daljnjoj politici proširenja Unije, a Jandroković je Glücka izvijestio o tijeku pristupnih pregovora za članstvo u Europskoj uniji.

Budući da su tema razgovora bili i odnosi Hrvatske sa zemljama jugoistočne Europe, hrvatski ministar vanjskih poslova i europskih integracija je istaknuo kako su sigurnost i dugoročna stabilnost u regiji temeljni ciljevi hrvatske regionalne vanjske politike.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika