20.06.2008. / 13:51

Autor: Nina Tomljanović

Smjene u zagrebačkoj policiji

Rončević: Tomurad je smijenjen zbog neprofesionalnog rada

Rončević kaže kako su razriješeni službenici već raspoređeni na nova radna mjesta, te da je postaji zagrebačkoj dodjeljen novi načelnik PUZ-a koji će obaviti kadrovsku popunu, dodavši da je uvjeren da će nakon promjena kvaliteta rada biti bolja nego dosad

Nakon što je smijenjen načelnik PU Zagrebačke Marijan Tomurad, načelnik Prve policijske postaje Zagreb Daniel te njegov pomoćnik Marko Amidžić, ministar unutarnjih poslova Berislav Rončević dao je izjavu u kojoj kaže kako su razlozi za njihovu smjenu, propusti u radu, nedovoljna koordinacija i nadzor rada Prve policijske postaje Zagreb.

Rončević kaže kako su razriješeni službenici već raspoređeni na nova radna mjesta, te da je imenovan novi načelnik PUZ-a koji će obaviti kadrovsku popunu u Prvoj policijskoj postaji dodavši da je uvjeren da će nakon promjena kvaliteta rada biti bolja nego dosad.

Na novinarsko pitanje da li je smjena spomenutih povezana sa "slučajem Gašparac", Rončević je odgovorio da postupak protiv Gašparca nema veze s Thompsonovim koncertom te da se protiv njega vodi postupak na Disciplinskom sudu ali da su propusti u radu, koji su jedan od razloga smjena, povezani s koncertom. Pojasnio je kako je propust u opozivu poziva na obavijesni razgovor, koji je dostavljen Marku Perkoviću, za što, kako je rekao, nije bilo razloga.

"To je neprofesionalan rad i zbog toga smo se odlučili na kadrovske promjene", kaže ministar Rončević te dodaje da je poziv na obavijesni razgovor ne znači da se osobu kojoj je upućen sumnjiči za neki delikt, već da takav poziv može biti upućen svakom građaninu, ukoliko policija smatra da od njega može dobiti informacije koje pomažu rasvijetliti okolnosti nekog slučaja.

Na komentare političara oporbenih stranaka koji su bili rekli da su smjene posljedica neriješenih slučajeva, Rončević kaže da ne dijeli mišljenje, kako je rekao, onih koji su kadrovski devastirali policiju. Na kraju je napomenuo kako se, usprkos slučajevima koji sugeriraju drukčiji dojam, bilježi pad svih oblika kriminaliteta.

Udruga branitelja grada Vukovara

Gospodina Marijana Tomurada smo smatrali i smatramo izuzetnim stručnjakom koji je vodio mnoge Policijske uprave u neovisnoj Hrvatskoj, a naročito je djelovao u teškom razdoblju u Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj, stoji u priopćenju Predsjedništva Udruge branitelja grada Vukovara. U priopćenju je istaknuto žaljenje zbog smjene načelnika Tomurada pogotovo jer se u razlozima njegova otpuštanja spominje i koncert Marka Perkovića Thompsona s kojim PU zagrebačka nema ništa jer je koncert organizirao Zbor braniteljskih udruga Grada Zagreba. U priopćenju koje potpisuje Damir Jašarević stoji da je Zbor bio spovoditelj Zakona o javnom okupljanju te je odgovoran za posljedice koje proizlaze iz nepoštivanja istoga

Mesić o smjeni Tomurada

Predsjednik Stjepan Mesić kratko je komentirao smjene u Prvoj postaji zagrebačke policije kazavši kako nitko ne smije imati posljedice ukoliko provodi zakon."Ako je policajac provodio zakon, onaj koji rješava prijavu može je odbaciti, prihvatiti, proslijediti dalje, ali ne smije se zato imati posljedice", kazao je Mesić te dodao da kad bi netko zbog podnošenja prijave imao posljedica, da bi to značilo poruku da nitko protiv nikog ne piše prijave jer može imati komplikacija u životu.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika