20.06.2008. / 18:33

Autor: Tanja Molvarec

Lisabonski ugovor

Angela Merkel protiv proširenja Unije

Angela Merkel izričito je spomenula Hrvatsku kao zemlju koja neće moći pristupiti Uniji sve dok se ne riješi institucionalna kriza u EU

Da dijeli isto mišljenje s francuskim predsjednikom Nicolasom Sarkozyjem njemačka kancelarka Angela Merkel pokazala je odbivši mogućnost proširenja EU prije prihvaćanja Lisabonskog ugovora., što se odnosi i na Hrvatsku.

"Neće biti vađenja grožđica iz Ugovora iz Nice" rekla je Angela Merkel. Izričito je spomenula Hrvatsku kao zemlju koja neće moći pristupiti Uniji sve dok se ne riješi institucionalna kriza u EU. Važeći Ugovor iz Nice predviđa samo 27 članica EU i ugovor se neće mijenjati, naglasila je Merkel.

U Latviji također teško očekuju proširenje ako Lisabonski ugovor ne prihvate sve članice. U slučaju da Lisabonski ugovor ratificira 26 zemalja članica, prema nekim nagađanjima bi u tom slučaju bilo lakše tražiti od Irske da raspiše novi referendum o Lisabonskom ugovoru.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika