21.06.2008. / 09:44

Autor: Tanja Molvarec

Počelo suđenje

Direktor ZKM-a i njegovi suradnici optuženi za gospodarski kriminal

Optužene se terti da su s 52 studenta sklopili 264 ugovora za poslove koji ovi nikada nisu radili a ZKM je na temelju tih ugovora Omladinskom i studentskom servisu isplatio 1, 475.761 kuna. Novac su studenti podigli za naknadu od sto do 200 kuna te ga predali optuženima

Jučer je na zagrebačkom Županijskom sudu započelo suđenje Lei Katunariću, redatelju i bivšem ravnatelju Zagrebačkog kazališta mladih, Ozrenu Prohiću također redatelj, Mirni Čubranić, bivšoj poslovnoj tajnici ZKM-a te Kruni Miljanu zbog optužbe da su državni proračun i ZKM oštetili za dva milijuna kuna. Svo četvero optuženika je izjavilo da se ne osjećaju krivima.

Optužnica je podignuta u lipnju prošle godine a istraga je trajala šest godina. Miljana se tereti da je preko Studentskog servisa pronalazio članove s kojima bi Katunarić, Prohić i Mirna Čubranić ugovorili tobožnje poslove, piše Večernji list. Na taj su način s 52 studenta sklopili 264 ugovora za poslove koje nikada nisu radili a ZKM je na temelju tih ugovora Omladinskom i studentskom servisu isplatio 1, 475.761 kuna.

Novac su studenti podigli za naknadu od sto do 200 kuna te ga predali optuženima a Katunarića se tereti da je dio zadržao i za sebe ostalo podijelio s ostalim optuženim. Tereti ih se i da su oštetili državni proračuna za 639.251 kune neplaćenog poreza. Poslove koje su tobože radili studenti zapravo su radile osobe koje nemaju pravo na usluge Studentskog i Omladinskog servisa. Katunarića se tereti da je i kao ravnatelj ZKM-a od lisptopada 1997. do siječnja 2000. odlučio da mu se isplaćuju stimulacije na koej nije imao pravo a stekao je time dobit od 146.890 kuna.

.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika