21.06.2008. / 10:27

Autor: Tanja Molvarec

Optuženik za zločine nad Hrvatima

Župljanin izručen Haagu

Tereti ga se da je odogovrona progon Hrvata i Bošnjaka, pokušaj ubojstva, mučenje, nehumana djela, deportacije te bezobzirno razaranje naselja i vjerskih i kulturnih objekata

Haški optuženik Stojan Župljanin otputovao je jutros u Nizozemsku gdje će biti izručen Međunarodnom sudu pravde, javila je Federalna televizija. Odluku o Župljaninovu izručenju donio je srbijanski ministar pravosuđa Dušan Petrović.

Stojan Župljanin je uhićen 11. lipnja u Pamčevu i tada je negirao svoj identitet. Tvrdio je da se zove Branislav Vukadin. No, DNK analizom mu je potvrđen identitet i određen pritvor od 30 dana. Župljanin je optužen za zločine počinjene nad Bošnjacima i Hrvatima u Bosanskoj Krajini 1992.

Tereti ga se da je odogovrona za njihov progon, pokušaj ubojstva, mučenje, nehumana djela, deportacije te bezobzirno razaranje naselja i vjerskih i kulturnih objekata. Župljanin je bio najviši policijski časnik u samoproglašenoj Autonomnoj Regiji Krajini, stoji u optužnici.

Vezane vijesti

Župljanin: Ne osjećam se krivim

Stojan Župljanin, nekadašnji šef policije bosanskih Srba optužen po 12 točaka optužnice za ubojstva, mučenje i progon bosanskih muslimana i Hrvata… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika