21.06.2008. / 12:35

Autor: Tanja Molvarec

Slaven Bilić o porazu:

"Nemam što zamjeriti dečkima jer su to sve heroji"

Bilić je uvjeren da smo ipak mogli pobjediti da je četvrti sudac dopustio izmjenu igrača. Međutim, sudac Gonzales nije prihvatio izmjene. Promjenom igrača hrvatska reprezentacija dobila bi priliku za predah ali i novog svježeg igrača koji bi možda spriječio turskog napadača Semiha

Nakon utakmice s Turskom, izbornik hrvatske reprezentacije Slaven Bilić nije krio razočarenje našim porazom. "Ovo će nas proganjati cijeli život. Te posljednje dvije minute utakmice nemoguće je opisati", rekao je Slaven Bilić. Bilić je čestitao igračima te dodao da nijedan akter s obzirom na uloženi trud nije zaslužio promašiti jedanaesterac. "Takve preokrete može režirati samo nogomet, zato i jest najpopularnija i najdramatičnija igra na svijetu. U 120 minuta bili smo bolja momčad, stvorili smo više prilika od Turaka. Nisu oni bili indiferentni na travnjaku, imali su razdoblja u igri kada su nas pritiskali i bili opasni, ali mi smo generalno bili uvjerljiviji. Nakon svega nemam niti jedan promil zamjerki svojim nogometašima, strašno sam ponosan na njih. Nezasluženo smo izgubili, a vjerovali smo da možemo otići do kraja", rekao je Bilić.

Bilić je uvjeren da smo ipak mogli pobjediti da je četvrti sudac dopustio izmjenu igrača. Međutim, sudac Gonzales nije prihvatio izmjene. Promjenom igrača hrvatska reprezentacija dobila bi priliku za predah ali i novog svježeg igrača koji bi možda spriječio turskog napadača Semiha. On je na kraju nove naknade vremena zakucao loptu koja je zatresala našu mrežu i to tri minute poslije Klasnićeva pogotka.

"Ovo nije lako zaboraviti, nije ovo utakmica u prvenstvu. Ovaj način na koji smo izgubili je nemoguće zaboraviti. No, moramo ići dalje. Imamo mladu ekipu, kvalifikacije su pred vratima. Plakat ćemo još koji dana, u glavama će nam ostati zauvijek, no sutra je novi dan, a mi ćemo se vratiti još veći i jači," zaključio je Bilić koji je dvoranu za konferencije napustio uz veliki pljesak nazočnih novinara.

Neredi u Mostaru

Tijekom sukoba policajaca i navijača u Bugojnu su demolirani kafići a suzavac je bačen i kod prodajnog centra Merkator. Kamenice s obje strane letjele su na Bulevaru, te Rondou-Trgu hrvatskih velikana, a najviše duljinom Ulice kralja Tomislava, gdje su morali reagirati i mostarski vatrogasci jer su ljutiti hrvatski navijači zapalili kontejnere u toj četvrti. Policija je palice uporabila i u Stocu gdje su, već na poluvremenu utakmice, borbu najavljivale obje navijačke strane.

Vezane vijesti

Austrijska policija privela 560 navijača

Uoči završne utakmice Europskog prvenstva između Njemačke i Španjolske, Austrijanci su objavili niz zanimljivih podataka. Primjerice, na dosadašnjih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika