21.06.2008. / 12:49

Autor: Tanja Molvarec

Nakon ukidanja sankcija Kubi

Castro o licemjerju koje okružuje Eropsku uniju

"Od Kube, u ime ljudskih prava, traže da ne kažnjavamo disidente koji pokušavaju predati...našu domovinu i naš narod imperijalizmu", piše Castro u članku u kojem je htio objasniti "prezir prema licemjerju koje okružuje odluku EU"

Fidel Castro koji se nedavno pojavio na kubanskoj televiziji, osudio je odluku Europske unije o ukidanju sankcija Kubi nazvavši je "licemjernom". Svoje je mišljenje o tom potezu EU opisao u članku objavljenom na službenim stranicama Cubadate.

EU je od Havane zatražila da "poboljša stanje ljudskih prava" što znači "bezuvjetno oslobađanje svih političkih zatvorenika uključujući i one zatvorene 2003. godine".  Sankcije su uvedene nakon što je kubanska vlada smaknula trojicu otmičara trajekta koji su pokušali prebjeći u SAD, i nakon što je još 75 disidenata i novinara osuđeno na zatvorske kazne

"Od Kube, u ime ljudskih prava, traže da ne kažnjavamo disidente koji pokušavaju predati...našu domovinu i naš narod imperijalizmu", piše Castro u članku u kojem je htio objasniti "prezir prema licemjerju koje okružuje odluku EU". Iako su bile na snazi, sankcije su se od 2005. provodile vrlo simbolično. Uglavnom su se njima ograničavali posjeti visokih diplomata i sudjelovanje europskih dužnosnika na kulturnim događajima na Kubi.

Vezane vijesti

Papa "na raspolaganju" za susret s Fidelom

Papa "na raspolaganju" za susret s Fidelom

Papa Benedikt XVI. bit će na raspolaganju vođi kubanske revolucije Fidelu Castru ako se s njime želi sastati tijkom njegova posjeta Havani, rekao je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika