21.06.2008. / 13:09

Autor: Tanja Molvarec

Prosvjed

Ribari traže smanjivanje cijena plavog dizela

Ribari su nezadovoljni cijenom plavog dizela za koji traže cijenu od najviše četiri kune umjesto dosadašnjih pet kuna i 62 lipe

Zvukom brodskih sirena ribari su skrenuli pozornost na svoje probleme u jednosatnom mirnom prosvjedu u većim ribarskim lukama od Istarske do Dubrovačko-neretvanske županije. Ribari su nezadovoljni cijenom plavog dizela za koji traže cijenu od najviše četiri kune umjesto dosadašnjih pet kuna i 62 lipe.

U prosvjedima je sudjelovalo oko 300 ribarskih brodova, izjavio je predsjednik Sindikata ribara Hrvatske Petar Baranovć u splitskoj luci a prenosi HRT. "Ribarima je potrebna hitna pomoć u idućih nekoliko dana, eventualno tjedana", izjavio je Baranović. Dodao je da je premijer Sanader obećao da će voditi posebnu brigu o ribarskom sektoru.

Iako su pazili da prosvjedom ne blokiraju pomorski promet, ribari su najavili ponovni prosvjed u kojem ne isključuju blokadu ukoliko se njihovi zahtjevi ne ispune.

Vezane vijesti

Ribari upozoravaju: Poglavlje Ribarstvo djeluje lijepo i bajno, ali što

Ribari upozoravaju: Poglavlje Ribarstvo djeluje lijepo i bajno, ali što skriva?

Čelnici udruga profesionalnih ribara iz Istre odbacuju ocjenu po kojoj su sa zatvaranjem poglavlja o ribarstvu u hrvatskim pristupnim pregovorima s… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika