22.06.2008. / 10:34

Autor: Tanja Molvarec

Irak

Oteti Britanci su još živi

Naoružani militanti oteli su britanskog kompjutorskog stručnjaka i četvoricu čuvara u iračkom ministrastvu financija 2007. godine. Jedan od njih je Peter Moore iz Lincolna, menadžerski savjetnik. Ostala četvorica nisu identificirana

Pet Britanaca koji su oteti prije godinu dana još su živi, tvrdi Mowaffak al-Rubai'e, Irački sigurnosni časnik. “Nešto mi govori da su živi a i sve smo bliže otkriću mjesta gdje se nalaze. No ne želimo biti agresivni u pristupu jer ne bismo htjeli riskirati njihove živote” rekao je BBC-u.

Naoružani militanti oteli su britanskog kompjutorskog stručnjaka i četvoricu čuvara u iračkom ministrastvu financija 2007. godine. Jedan od njih je Peter Moore iz Lincolna, menadžerski savjetnik. Ostala četvorica nisu identificirana. Rubai'e je izrazio vjeru da su živi nakon što ga je posjetio anglikanski svećenik koji je apelirao na njihovo oslobađanje.

„Pozivam otimače da razmotre ove poruke upućene njima i molim ih za milost i suosjećanje“, rekao je svećenik Michael Lewis.

Pripadnici Islamskog pokret otpora šiita u Iraku do sada su otkrili dvije videosnimke zatočenih Britanaca. Video snimka koju je emitirala dubajska televizija prikazuje jednog od otimača kako prijeti da će svi taoci biti ubijeni ukoliko se britanske trupe ne povuku iz Iraka. Iako se to nije dogodilo u jednom video klipu je prikazana osoba imenom Jason koja je tvrdila da se oteti Britanci osjećaju „zaboravljenima“. Drugi video prikazuje zahtjev da se devetIračana koji su u Velikoj Britaniji oslobodi u zamjenu za otete Britance.

Jedan je svećenik, Lord Carey iz Canterburyja snimio video snimku u kojoj izravno apelira na puštanje taoca.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika