Objavljeno u Nacionalu br. 658, 2008-06-23

Autor: Plamenko Cvitić

Skandal u Velikoj Gorici

Picula poderao poziv za Šukera

Tonino Picula ponovno je pokazao netrpeljivost prema HDZ-u, jer je na svečano otkrivanje odbio pozvati Ivana Šukera i Božu BiškupićaTonino Picula ponovno je pokazao netrpeljivost prema HDZ-u, jer je na svečano otkrivanje odbio pozvati Ivana Šukera i Božu BiškupićaVelikogorički gradonačelnik Tonino Picula prošlog je tjedna izbacio ministre Ivana Šukera i Božu Biškupića s popisa uzvanika na svečanom otkrivanju spomenika palim braniteljima na velikogoričkom groblju. U cijelom je slučaju najbizarnije to što je za izgradnju spomenika najzaslužniji upravo Šuker, no svojim najnovijim činom esdepeovac Picula ponovno je pokazao netrpeljivost prema nekadašnjem HDZ-ovu gradonačelniku Šukeru.

Još dok je bio gradonačelnik Velike Gorice, Šuker je pokrenuo inicijativu da se na goričkom groblju postavi spomenik svim poginulim braniteljima Domovinskog rata. Uskoro je uspio i osigurati novac za izgradnju, no u međuvremenu je na vlast u gradu došao esdepeovac Picula koji je samo nastavio započeti Šukerov projekt.

Tako je kipar Mladen Mikulin, koji je svojedobno izradio bistu Jima Morrisona na njegovu grobu u Parizu, načinio idejni projekt za spomenik koji je u Šukerovu konceptu trebao biti postavljen na livadi unutar groblja, no Picula je promijenio mjesto postavljanja, pa je Mikulinov spomenik postavljen na plato ispred groblja. U velikogoričkom gradskom poglavarstvu sastavljena je lista od 300-tinjak uzvanika, među kojima su se našla i dvojica ministara, Ivan Šuker i Božo Biškupić, koji su obojica iz Velike Gorice, no sve to ipak nije omelo Tonina Piculu da, kako ističu Nacionalovi izvori, i Šukera i Biškupića makne s liste uzvanika, a njihove pozivnice podere i baci u smeće.

Vezane vijesti

Hrvatska neće rutinski ući u Europsku uniju

Hrvatska neće rutinski ući u Europsku uniju

Ponedjeljak, 7. svibnja 2012.Beograd, jutro nakon europske izborne supernedjelje. Kao član promatračke misije Parlamentarne skupštine OESS-a… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika