23.06.2008. / 13:02

Autor: Katarina Zorić

MAKEDONSKI NOVINAR UBOJICA

Ubio se Vlado Tanevski

Tanevski je završio u zatvoru zbog ubojstva četiriju žena, a o tim je slučajevima detaljno izvještavao za dva makedonska lista često s ekskluzivnim informacijama koje su policiju i dovele na trag

Makedonski novinar Vlado Tanevski koji je osumnjičen za ubojstvo četiriju žena ubio se noćas u zatvoru u Tetovu. Prvi rezultati istrage pokazuju da se 56-godišnji Tanevski ugušio u velikoj plastičnoj posudi s vodom, a policija je potvrdila da nad njim nije izvršeno nasilje, javlja Beta.

Tanevski je završio u zatvoru zbog ubojstva četiriju žena, a o tim je slučajevima detaljno izvještavao za dva makedonska lista često s ekskluzivnim informacijama koje su policiju i dovele na trag.

Policija ima dokaze o njegovoj povezanosti s ubojstvima Živane Temelkovske (65) i Mitre Simjanovske (65), Ljubice Ličovske (56) i Gorice Pavleske (79). Ubijene žene su živjele u Kičevu, gradu u kojem je živio i Tanevski, a radile su kao čistačice. Njihov je profil sličan profilu novinarove majke koja je također radila kao čistačica i imala godina približno kao i žrtve. Policija napominje da je Tanevski bio u lošim odnosima s majkom.

Ubijene žene su zlostavljane, neke su silovane, a zatim su brutalno ubijene. Žrtve su zadavljene, pronađene su u okolici Kičeva, gole, vezane telefonskim kabelom i umotane u najlonske vrećice.

Tanevski je nakon ubojstva žena kao novinar razgovarao s njihovim obiteljima i podatke slao organima zaduženima za istragu. Tekstove je zatim objavljivao u novinama.

Nakon što je monstruozni novinar u svojim pričama počeo navoditi pojedinosti koje službeni organi nisu iznijeli u javnost, policija je počela sumnjati. Prilikom pretresa njegove kuće i automobila pronađeni su materijalni dokazi koji Tanevskog povezuju s ubojstvima.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika