24.06.2008. / 11:57

Autor: Nina Tomljanović

Istraživanje

Crnogorci zadovoljni svojim državnim vodstvom

Tako 42 posto podgoričana ima pozitivno mišljenje o premijeru Milu Đukanoviću. Drugo mjesto, sa 41 posto glasova, zauzeo je predsjednik Filip Vujanović a na trećem mjestu je vicepremijerka Gordana Đurović, koju pozitivno doživljava oko 33 posto građana

Rezultati ispitivanja javnog mnijenja u Podgorici pokazali su da najveći broj crnogorskih građana ima pozitivno mišljenje o svom aktualnom državnom vodstvu, prenose Vijesti.

Tako 42 posto crnogoraca ima pozitivno mišljenje o premijeru Milu Đukanoviću. Drugo mjesto, sa 41 posto glasova, zauzeo je predsjednik Filip Vujanović a na trećem mjestu je vicepremijerka Gordana Đurović, koju pozitivno doživljava oko 33 posto građana.

Čelnici oporbe također su na samom vrhu ljestvice . Tako peto mjesto, s oko 20 posto, dijele lideri Pokreta za promjene i Socijalističke narodne partije, Nebojša Medojević i Srđan Milić, a za njima slijedi lider Srpske liste Andrija Mandić, kojega pozitivno ocjenjuje oko 17 posto anketiranih građana.

Protiv ulaska Crne Gore u NATO je 52 posto ispitanika. Da su odnosi s EU od najveće važnosti za Crnu Goru, smatra 64 posto ispitanika dok 35 posto ispitanika smatra da su najvažniji odnosi s Rusijom, a 30 posto odnosi sa SAD.

Ispitivanje je proveo podgorički ured američkog Nacionalnog demokratskog instituta (NDI) na uzorku od 1250 ispitanika.

Vezane vijesti

Europa ne vjeruje Grcima

Europa ne vjeruje Grcima

Državljani četiriju glavnih zemalja eurozone, Francuske, Njemačke, Španjolske i Italije sumnjaju u sposobnost Grčke da se održi, no i dalje smatraju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika