25.06.2008. / 12:00

Autor: Petra Horvat

Nasilje se nastavlja

Najmanje 90 civila ranjeno na sjeveru Iraka

Prema izjavi policijskog časnika, sukobi su izbili prije zore u srijedu nedaleko od Nassiriyaha dok su iračke snage pretraživale kuće na tom području

Svjetske novinske agencije javljaju kako je u eksploziji automobila bombe u Mosulu na sjeveru Iraka ranjeno najmanje 90 civila, dok su u eksploziji u pokrajini Nineveh poginula tri američka vojnika i jedan civil. Američka je vojska priopćila kako su trojica američkih vojnika i jedan prevoditelj poginuli u utorak na večer kada je eksplodirala "eksplozivna naprava kućne izrade", a napad pripisuju al-Qaedi. U pucnjavi su ubijeni čelnik gradskog vijeća Mosula, Khalid Mahmoud i njegov vozač.

Prema izjavama očevidaca, u zračnom napadu američke vojske 170 kilometara sjeverno od Bagdada, poginulo je pet članova jedne obitelji. Muž, žena i njihovo troje djece mlađe od 12 godina poginuli su u svojoj kući od posljedica zračnog napada, a u jednoj obližnjoj kući dvije su osobe ozlijeđene.

U Kirkuku, 250 kilometara od Bagdada, eksplodirala je mina čija je meta bio pročelnik za zdravstvo, no prošao je bez ozlijeda, a njegov vozač je ozlijeđen. Glasnogovornik iračkog ministarstva obrane Mohamed al-Askari izjavio je kako irački premijer Nuri al-Maliki šijitskim militantima na jugu zemlje daje rok od sedam dana da se predaju.

Irački su vojnici prije gotovo tjedan dana pokrenuli ofenzivnu akciju s ciljem neutralizacije šijitskim militanata odanih radikalnom vođi Moqtadi al-Sadru, a tijekom sukoba na jugu zemlje uhićeno je 14 šijitskih militanata.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika