26.06.2008. / 13:52

Autor: Tanja Molvarec

Srbija

Izabrano šest potpredsjednika parlamenta, većina iz redova opozicije

Sinoć je izabrana i jedina kandidatkinja za mjesto predsjednice Parlamenta Slavica Đukić-Dejanović. Protiv njenog imenovanja za predsjednicu je bio jedino LDP jer je Slavica bila jedna od sudionika izborne krađe u Kragujevcu 1996.

Skupština Srbije izabrala je šest potpredsjednika parlamenta među kojima su dvojica iz vladajuće koalicije (Lista "Za europsku Srbiju" i koalicija SPS-PUPS-JS) i četiri iz redova opozicije.

Novi potpredsjednici Skupštine Srbije su Gordana Čomić iz Demokratske stranke, Nikola Novaković iz G17 plus, Nataša Jovanović i Božidar Delić iz Srpske radikalne stranke, Radojko Obradović iz Demokratske stranke Srbije i Judita Popović iz Liberalno demokratske partije. Potpredsjednici su izabrani jednoglasno.

Sinoć je izabrana i jedina kandidatkinja za mjesto predsjednice parlamenta Slavica Đukić-Dejanović. Ona je predložila da novi tajnik parlamenta bude pravnik Veljko Odalović iz SPS-a. Protiv njenog imenovanja za predsjednicu je bio jedino LDP jer je Slavica Đukić-Dejanović bila jedna od sudionika izborne krađe u Kragujevcu 1996. Tada je zbog masovne krađe glasova na lokalnim izborima počeo višemjesečni prosvjed. Upitana da komentira taj događaj, kratko je odgovorila da se svi oni koji nemaju argumenata za nešto konkretno vraćaju u prošlost.

Nova vlada Srbije će imati 28 ministarstava a najviše šansi za mandatara ima potpredsjednik Demokratske stranke Bojan Pajtić, prenosi B92. Pajtić je potvrdio da je dobio podršku na sjednici užeg predsjedništva stranke ali je naglasio da nije donijeta nikakva obvezujuća odluka. Od 28 ministarstava njih 14 bi pripalo koaliciji Za europsku Srbiju, šest ministarstava će preuzeti G17, pet koalicija oko SPS-a a po jedno ministarstvo će imati SPO, SDP Rasima Ljajića i Mađarska koalicija. Potpredsjednička mjesta u Vladi imali bi Mlađan DInkić, Božidar Đelić, Jovan Krkobabić i Ivica Dačić, saznaje B92.

Nova vlada Srbije bi u svom sastavu trebala imati nova ministarstva za prostorno planiranje i građevinu, ministarstvo za ljudska i manjinska prava, Ministarstvo za Nacionalni investicijski plan, a zadržati će Ministarstvo za Kosovo i Metohiju, piše u radnoj verziji zakona o ministarstvima.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika