26.06.2008. / 16:12

Autor: Tanja Molvarec

Na sjednici šefova stranaka

Sanader izabran za potpredsjednika Međunarodne demokratske unije

Sanader bi se trebao sastati i s francuskim predsjednikom Nicolasom Sarkozyjem koji je nedavno izjavio da nema proširenja EU bez Lisabonskog ugovora

Premijer Ivo Sanader izabran je danas za potpredsjednika Međunarodne demokratske unije koja okuplja stranke centra i desnog centra iz cijelog svijeta. Na sjednici šefova stranaka u palači Bourbon razgovaralo se o rastućim cijenama energije i hrane, klimatskim promjenama i međunarodnom terorizmu.

Stranke desnog centra "imaju znanje i snagu dati praktična rješenja za te probleme", rekao je u svom govoru Sanader. Sanader bi se trebao sastati i s francuskim predsjednikom Nicolasom Sarkozyjem koji je nedavno izjavio da nema proširenja EU bez Lisabonskog ugovora.

Idu je osnovana 1983. godine na inicijativu britanske premijerke Margaret Thatcher i američkog potpredsjednika, koji je kasnije postao predsjednik, George Bush , ondašnjeg gradonačelnik Pariza, Jacques Chiraca i Helmuta Kohla koji je u to vrijeme obnašao funkciju njemačkog kancelara.

Čelnici IDU-a obično se sastaju jednom u tri godine, a zadnji sastanak održan je 2005. u Washingtonu.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika