27.06.2008. / 08:43

Autor: Marko Biočina

Euro 2008

HTV-u prijeti milijunska kazna

Europska krovna nogometna organizacija navodno ima mogućnost izricanja kazne HTV-u zbog prekomjernog reklamiranja. Prema neslužbenim informacijama, kazna može iznositi i nekoliko milijuna eura.

Nacional je prvi još prije nekoliko dana pisao o velikim promjenama na HTV-u koje i inicirao novi ravnatelj te kuće Blago Markota, te o smjeni voditelja HTV-ovog odjela marketinga Tibora Gojuna. Sada je ta informacija dobila i službenu potvrdu. Na HTV-u su potvrdili kako će Gojuna na mjestu voditelja marketinga i pretplate zamijeniti Tihomir Kota, dosadašnji rukovoditelj istraživanja tržišta.

Također, otkriveno je i zašto je Gojun smijenjen. Naime, Gojun je svojim propustima u realizaciji marketinškog plana emisije Volim nogomet ugrozio taj projekt i HTV izložio potencijalnoj kazni od nekoliko milijuna eura. Naime, UEFA - europska nogometna federacija, ima vrlo stroga pravila o reklamiranju tijekom prijenosa utakmica koje su pod njezinom ingerencijom. Sve te odredbe sadržane su u ugovoru o kupovini televizijskih prava.

Prema neslužbenim informacijama Gojun je pretjerao s reklamama u programu i u studiju emisije Volim nogomet posvećene Europskom nogometnom prvenstvu. Te propuste je netko uočio i HTV prijavio UEFI. U Uefinom sjedištu u Nyonu su cijeli slučaj shvatili vrlo ozbiljno i zaprijetili kako će ukinuti signal za HTV ako se ta kuća ne bude pridržavala ugovora. Posve očekivano, na HTV-u je u tom trenutku zavladala panika jer bi gubitak prava na prijenos usred prvenstva predstavljao veliki skandal i poslovnu katastrofu.

Srećom, do toga ipak nije došlo, ali zato sada europska krovna nogometna organizacija ima mogućnost izricanja kazne HTV-u. Prema neslužbenim informacijama, kazna može iznositi i nekoliko milijuna eura.

S obzirom da je vodstvo kuće već od ranije bilo nezadovoljno Gojunovim radom, problemi s prijenosima Europskog prvenstva poslužili su kao konačni povod da mu se uruči otkaz.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika