27.06.2008. / 08:44

Autor: Tanja Molvarec

Osnivač Microsofta

Bill Gates odlazi u mirovinu

Bill Gates je najavio da će se sada više posvetiti ulozi direktora zakalde Bill&Melinda Gates za koju je najavio da će "značajno rasti". Zaklada je posvećena promociji globalnog zdravlja i obrazovanja.

Prvom čovjeku kompanije Microsoft Billu Gatesu danas bi trebao biti posljednji dan na poslu u tvrtki koju je osnovao prije 33 godine. Gates je ranije najavljivao odlazak u mirovinu a sada je izjavio da ne planira nikakvu posebnu proslavu tog događaja.

Gates je izjavio da vođenje posla prepušta Rayu Ozzieu i Craigu Mundieu, imenovanim softverskim stručnjacima. Dodao je da je njegov plana sada posvetiti više vremena ulozi direktora zaklade Bill&Melinda Gates za koju je najavio da će "značajno rasti". Zaklada je posvećena promociji globalnog zdravlja i obrazovanja. Radi se o najbogatijoj fondaciji na svijetu koja na računu ima više od 38 milijardi dolara.

No Gatesu nije svjedno što neće više dolaziti na posao svaki dan "Ne znam kako će to izgledati kada neću više doći na posao i raditi deset sati na dan. Tek moram vidjeti kakav je to osjećaj", rekao je Bill Gates.

Gates će zadržati titulu direktora tvrtke no bez izvršnih ovlasti. Iako neće na posao dolaziti svaki dan ipak će raditi jedan dan u tjednu.

Vezane vijesti

Hrvatskim studentima Microsoftova stipendija vrijedna 75 tisuća dolara

Hrvatskim studentima Microsoftova stipendija vrijedna 75 tisuća dolara

Tim hrvatskih studenata pod nazivom Apptenders osvojio je stipendiju vrijednu 75 tisuća dolara, koju im je u švicarskom Davosu uručio predsjednik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika