27.06.2008. / 09:10

Autor: Marko Biočina

Informatika

Kninski branitelji proizvode najjeftniji laptop u Hrvatskoj

Kninski su branitelji, u sklopu svoje braniteljske zadruge Tvrđava, počeli s proizvodnjom najjeftinijeg prijenosnog računala u Hrvatskoj. Prijenosno računalo, koje su nazvali Tanan prema starom nazivu za Grad Knin, branitelji sklapaju od kvalitetnih komponenti, a u nejga ugrađuju licencirani softver. LCD monitor kninskog prijenosnog računala ima dijagonalu od 14 inča.

Cijena računala bi trebala iznositi oko 3900 kuna, što znači da je Tenen KMG-14m najjeftinije računalo u svojoj klasi na hrvatskom, a možda čak i na svjetskom informatičkom tržištu.

"Proizvod predstavlja nov način komunikacije među braniteljskim zadrugama i omogućuje novi, kvalitetniji način djelovanja svih zadruga, s ciljem da one sa svojim proizvodima postanu konkurentnije i prepoznatljivije na tržištu", rekao je Mladen Milošević iz kninske zadruge Tvrđava. Prijenosno računalo se već sada može kupiti u prostorima te braniteljske zadruge.

Vezane vijesti

Registar branitelja do ulaska u EU

Registar branitelja do ulaska u EU

Registar branitelja trebao biti biti objavljen najkasnije do ulaska Hrvatske u Europsku uniju 1. srpnja 2013., kazao je danas ministar branitelja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika