27.06.2008. / 09:40

Autor: Tanja Molvarec

Nekadašnji suparnici danas si pomažu

Barack Obama donirao više od dvije tisuće dolara kampanji Hillary Clinton

Obama je zamolio i ostale glavne donatore da pomognu kampanji Hillary Clinton koja je u dugovima od 22 milijuna dolara

Senator Barack Obama i njegova supruga Michele donirali su svaki 2, 300 tisuća dolara kampanji njegove bivše protivnice Hillary Clinton koja je zbog kampanje bila u dugu od oko 22 milijun dolara, prenosi CNN. Iznos koji je Obama donirao je najveći mogući iznos koji pojedinac može dati.

"Obama je sam napisao ček kao i njegov glavni financijski čelnik tako da sada imam dva čeka za Hillary", rekao je Clintonov savjetnik Terry McAuliffe. Obama je zamolio i glavne donatore da pomognu kampanji Hillary Clinton koja je u velikim dugovima. Nakon neumornih nadmetanja, Hillary Clinton i barack Obama su odlučili udružiti snage u borbi protiv republikanaca. Kampanja Hillary Clinton imala je najveću potporu kod radničke klase dok je Obama stekao simpatizere najviše među dobro obrazovanom populacijom ali i među mlađima i naravno Afroamerikancima.

"Ako vam je stalo do pitanja do kojih je meni stalo i budućnosti koju sam promovirala tijekom kampanje, onda bi trebali glasati za senatora Obamu", poručila je Hillary Clinton glasačima.

"Želim da se ona uključi u kampanju koliko može i želi. Imala je vrhunsku kampanju i inspirirala je milijun ljudi. Stoga mislim da bi bila izvrstan suradnik i sinonim za vrijednosti i ideje koje dijelimo kao demokrati", rekao je Barack Obama.

Iako se između dvoje demokrata stvorilo veliko prijateljstvo i uzajamno poštivanje, glasači nisu zaboravili njihovo nadmetanje i činjenicu da je Hillary Clinton etiketirala Obamu kao "elitista" jer je nazvao stanovnike Pennsylvanije "ogorčenim ljudima".

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika