27.06.2008. / 15:57

Autor: Petra Horvat

EURO 2008

HNS se ograđuje od rasističke manjine

Hrvatski nogometni savez ogradio se od rasističkog ponašanja dijela navijača tijekom utakmice Hrvatska-Turska, te najavio još intenzivnije provođenje akcija za sprečavanja rasističkih ispada

Hrvatski nogometni savez (HNS) u četvrtak se očitovao povodom pokrenutog disciplinskog postupka zbog rasističkog ponašanja dijela navijača na četvrtfinalnoj utakmici Hrvatska-Turska održanoj 20. lipnja. U priopćenju HNS-a stoji kako se ograđuju i osuđuju bilo kakvo rasističko ili diskriminirajuče ponašanje malog dijela gledatelja, kao i isticanje zastava koje su u suprotnosti s važećim propisima FIFA, UEFA i HNS-a.

HNS je naglasio kako takvo ponašanje nije karakteristično za istinske navijače hrvatske reprezentacije koji su se u najvećem dijelu turnira ponašali pristojno i ostvarili prijateljski odnos s navijačima drugih reprezentacija. "Odnosi HNS-NS Turske su na visokoj razini razumijevanja i uvažavanja i prije i sada. Svi predstavnici reprezentacije i Saveza čestitali su predstavnicima NS Turske i njihove reprezentacije na plasmanu u polufinale Eura 2008.", stoji u priopćenju HNS-a.

U priopćenju je istaknuto i kako HNS sudjeluje u raznim antirasističkim FIFA/UEFA aktivnostima naziva "Ne rasizmu", te kako će sa tim aktivnostima još intenzivnije nastaviti. "Još intenzivnije ćemo nastaviti sa aktivnostima 'Ne rasizmu', tražeći, pri tome, i nove oblike sprječavanja rasističkih ispada.", priopćio je HNS i dodao kako savez sudjeluje i u programu "Fare" te akciji "Ujedinjeni protiv rasizma". "Ovakve se akcije provode i u okviru nastupa svih reprezentacija Hrvatske, kao i na utakmicama CUP natjecanja u Hrvatskoj", ističe HNS.

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika