27.06.2008. / 17:40

Autor: Nacionalova redakcija

PROPAO POKUŠAJ MANIPULACIJE PORTALA JAVNO

Portal Javno izmislio incident pred zgradom Nacionala

Filip Hofer, fotograf portala Javno izmislio je incident ispred zgrade NCL media grupe tijekom poslijepodneva 27. lipnja. Hofer se došetao do zgrade NCL media grupe i sjeo na terasu zajedno s djelatnicima izdanja NCL media grupe, te se naglo ustao sa stolice u trenutku kada je Ivo Pukanić, predsjednik Uprave NCL Media Grupe došao ispred zgrade vozeći motocikl. Potom ga je počeo fotografirati. Iza Pukanića su u tom trenutku bili policajci u civilu koji brinu o njegovoj sigurnosti, ali to fotograf portala Javno nije znao. Pukanić ga je pitao što radi, a Hofer mu se lažno predstavio kao fotograf dnevnog lista 24 sata.

Pukanić mu je potom rekao da nema nikakvog problema da ga fotografira, ali da su ga njegovi urednici prije mogli nazvati i zamoliti ga za fotografiranje a ne da poput lopova upadaju na tuđi posjed. Potom ga je Pukanić zamolio da mu preda karticu iz fotoaparata, te je fotograf Nacionala Krasnodar Peršun izbrisao snimke sa kartice. Pukanić je ljubazno objasnio Hoferu da takvo njegovo ponašanje smatra nedostatkom kućnog odgoja. Peršun je potom Hofera ispratio iz dvorišta gdje se nalazi zgrada NCL media grupe. Sve je to vidjelo više svjedoka, uključujući i četiri policajca u civilu.

Hofer je potom nazvao policiju na 92 i predstavio se kao žrtva napada, te izmislio da mu je Pukanić otrgnuo fotoaparat iz ruke. Potom je njegove izmišljotine portal Javno objavio kao ekskluzivnu vijest.

Iz portala Javno potrudili su se svoju manipulaciju dojaviti i redakcijama nekih dnevnih novina, koje su se tijekom poslijepodneva počele raspitivati o tom događaju. Zahvaljujući svjedocima, kao i snimkama sigurnosnih kamera ispred zgrade NCL media grupe, cijeli se događaj može precizno rekonstruirati.

Sadržaj te rekonstrukcije pokazuje da je portal Javno, kome je prikriveni vlasnik Ivić Pašalić, ponovo napravio manipulaciju i posve smišljeno, iskonstruirao cijeli događaj kako bi Pukanića ponovo ocrnio u javnosti.

Snimku cijeloga događa, snimljenu sigurnosnim kamerama donosimo u cijelosti.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika