27.06.2008. / 17:47

Autor: Petra Horvat

ikona kompjuterskog svijeta

Bill Gates napušta Microsoft

Gates će se od rujna posvetiti tvrtci koju je osnovao sa suprugom Melindom, a ljeto će provesti odmarajući se i prateći Olimpijske igre u Pekingu

Bill Gates, suosnivač Microsofta, danas provodi svoj zadnji radni dan u toj tvrtci. Povijest jedne od najuspješnijih kompjuterskih tvrtci počela je 1975. godine u garaži kada je Gates bio još teenager. Nakon desetljeća posvećenog Microsoftu, Gates ga danas napušta kako bi se posvetio tvrtci "Bill & Melinda Gates Foundation", jednoj od najbogatijih filantropških institucija koju je sa suprugom Melindom osnovao 200. godine.

Gates Microsoft napušta u doba velikih izazova u kompjuterskom i internetskom svijetu koji se razvija brže nego ikad, a najopasniji konkurenti tvrtci su Google, u internetskom svijetu, te Apple, proizvođač Macintosh kompjutera.

Koliko je Gates bitan za Microsoft najbolje pokazuje činjenica kako će tvrtka zaposliti troje ljudi kako bi popunili prazninu koju će izazvati njegov odlazak. Ray Ozzie će naslijediti Gatesovo mjesto glavnog dizajnera softvera, Craig Mundie će preuzeti mjesto glavnog stratega, a pozicija izvršnog direktora pripast će Steveu Ballmeru.

Vezane vijesti

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Huawei je najavio da će proširiti partnerski odnos s Microsoftom i kreirati prvi Huawei pametni telefon s Windows Phone operativnim sustavom. Novi će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika