28.06.2008. / 10:01

Autor: Petra Horvat

Zloporaba položaja

Karlovačka državna odvjetnica varala državu

Ljubica Fiškuš-Šumonja je manipulacijama s bolovanjem zadržala primanja od 10 tisuća kuna mjesečno, čime je u osam mjeseci državu oštetila za više od 46 000 kuna

Državno je odvjetništvo protiv dojučerašnje karlovačke županijske odvjetnice Ljubice Fiškuš-Šumonja pokrenulo istragu pod optužbom da je manipulacijama s bolovanjem počinila kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti.

Bivša državna odvjetnica prekidala je bolovanje svaka 42 dana i pod drugom bi šifrom otvarala novo kako bi, umjesto 4257 kuna koliko bi primala da padne na teret HZZO-a, zadržala primanja od 70 posto svoje plaće, što okvirno iznosi 10 000 kuna mjesečno. Ljubici Fiškuš-Šimonja pritom je pomagala kuma koja je liječnica opće prakse, a Državno je odvjetništvo izračunalo kako je u vremenu od rujna prošle pa do svibnja ove godine uzela više od 46 000 kuna nego što joj je zakonski trebalo pripasti.

Iz Državnog odvjetništva ističu kako je Ljubica Fiškuš-Šumonja počinila kazneno djelo, čime je izgubila legitimitet pokretanja kaznenog progona protiv nekog drugog, a legitimnost bi izgubilo i Državno odvjetništvo ukoliko ju ne bi sankcionirali. Bivša karlovačka državna odvjetnica zbog ove je afere odstupila s dužnosti prije desetak dana, a ukoliko sud prihvati zahtjev i protiv nje otvori istragu, uslijedit će i stegovni postupak.

Vezane vijesti

Državno odvjetništvo objavilo da je u tijeku istraga "Lora 3"

Državno odvjetništvo objavilo da je u tijeku istraga "Lora 3"

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu objavilo je danas na svojim web stranicama sažeti prikaz postupanja u vezi s počinjenim kaznenim djelima… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika