28.06.2008. / 13:51

Autor: Petra Horvat

Ljudska prava

Vesna Pusić podupire Zagreb Pride

Uz HNS, Gay Pride podupiru i HSLS i SDP, dok im HDZ nikada nije pružio potporu

"HNS i ja podupiremo Zagreb pride 2008. jer smatramo kako svi imaju pravo na privatnost te kako u odabiru životnog stila pojedinci moraju biti apsolutno slobodni", izjavila je predsjednica Kluba zastupnika HNS-a Vesna Pusić. HNS-ovka je dodala kako je zadaća države da svakoj osobi osigura prakticiranje životnog stila u skladu sa svojom orijentacijom, te je zaželjela dobrodošlicu nizozemskim kolegama i kolegicama koji su došli poduprijeti Gay Pride i borbu za ljudska prava u Hrvatskoj.

"Još uvjek smo daleko od situacije u kojoj će biti potpuno jasno i svima prihvatljivo da je diskriminacija na temelju spolne orijentacije jednako neprihvatljiva kao diskriminacija, primjerice, na temelju rase", rekla je Vesna Pusić i dodala kako novi Zakon o suzbijanju diskriminacije Hrvatsku vodi u dobrom pravcu, no kako nema dovoljno razrađene aspekte primjene. "Željela bih zahvaliti organizatorima Zagreb Pridea koji se zauzimanjem za svoja prava zauzimaju za ljudska prava općenito", rekla je Vesna Pusić.

Jeanine Hennis-Plasschaert, gošća Vesne Pusić, zastupnica u Europskom parlamentu iz nizozemske liberalne stranke VVD (Narodna stranka za slobodu i demokraciju), rekla je da liberalni zastupnici u europskom parlamentu vode kampanju za jednakost i podupiru gay parade diljem svijeta. "Nije istina da gay parade i zahtjevi za prava homoseksualaca znače zahtjev za privilegijama, nego zahtjev za poštovanje ljudskih, građanskih prava i borbu za jednakost i poštovanje dostojanstva", istaknula je Jeanine Hennis-Plasschaert.

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika