28.06.2008. / 20:35

Autor: Nacionalova redakcija

Napad

Heni Erceg pljusnula Nacionalovog fotografa

Glavna urednica nedavno ugašenog tjednika Feral Tribune Heni Erceg fizički se obračunala s Nacionalovim fotografom Ivanom Marinkovićem danas oko 19 sati u zagrebačkoj ulici Pavleka Miškine. Heni Erceg udarila je Marinkovića otvorenim dlanom iza uha u ispadu agresije vjerojatno raspaljenom činjenicom da ju je on na javnoj površini, u parku nedaleko od Vukovarske, fotografirao s udaljenosti.

Heni Erceg šetala je psa u parku s još jednom, mlađom, ženskom osobom. Marinković je prišao Heni Erceg i njenoj pratiteljici i pitao ih smije li ih fotografirati. One su to odbile pa se on udaljio i s udaljenosti od pedesetak metara ih snimio teleobjektivom, na što na javnoj površini ima zakonsko pravo. Zatim su Heni Erceg i njena pratiteljica krenule otići iz parka, pa je Marinković dok su mu prilazile spustio fotoaparat, jer nije želio da im bude neugodno zbog njegova prisustva. Marinković je opisao što se zatim dogodilo: "Kad su bile na manje od dva metra od mene, odjednom su me zaskočile. Bilo je očito da su se dogovorile. Počele su mi otimati opremu i ruksak. Ja sam zapomagao i pokušao bježati jer nisam želio dovesti se u situaciju da nekoga moram udariti. Vikao sam da ću im dati opremu i memorijsku karticu, samo da mi ništa ne trgaju. U cijeloj toj gužvi neka od njih dvije mi je zavukla ruku u džep i uzela mobitel te press iskaznicu. Oštećen mi je objektiv i otpalo mi je sjenilo. Zatim me Heni Erceg udarila dlanom iza uha. Ja sam podigao ruku da se zaštitim, a ona se ogrebala na moj nokat pa mi je još zaprijetila tužbom."

Nacionalov fotograf ostao je u parku potražiti izgubljeno sjenilo, a nakon desetak minuta mlađa napadačica se pojavila i vratila mu mobitel u kojem je nedostajala memorijska kartica koju koristi u privatne svrhe. Uskoro se na poprištu pojavila i policija. Službenici MUP-a razgovarali su s Ivanom Marinkovićem i nekolicinom očevidaca koji su prisustvovali incidentu.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika