29.06.2008. / 10:14

Autor: Petra Horvat

Nakon zatvora

Ana Magaš: 'Planiram promijeniti identitet'

Nakon više od tri godine i tri mjeseca provedenih u zatvoru zbog ubojstva svog supruga Lucijana Magaša, Ana Magaš je sa slobode zahvalila medijima na podršci, te progovorila o predstojećoj bitci za dijete kao i mogućoj promjeni identiteta

Ana Magaš, najtraženija bivša zatvorenica u Hrvatskoj, jučer se na nepoznatoj lokaciji pokraj Zadra susrela sa predstavnicima medija, povodom poruke koju želi poslati roditeljima pokojnog Lucijana Magaša. Ana Magaš se pokojnikovim roditeljima ispričala na boli koju im je nanijela smrću njihovog sina, te je izrazila želju da jednog dana sjednu za stol i o svemu popričaju. "Bez obzira na to što sam branila goli život, znam koliku su bol doživjeli kada su izgubili sina i stoga se ispričavam i nadam se da ćemo jednog dana sjesti za stol", rekla je Ana Magaš te ponovila kako je Lucijan znao biti nasilan prema njoj, pa je te kobne noći bila primorana braniti svoj život, no sada, rekla je, osjeća veliku želju da posjeti njegov grob. Otac pokojnog Lucijana, Joso Magaš izjavio je kako ona nije Ana Magaš već hladnokrvni ubojica.

Bivša zatvorenica rekla je i kako su u zatvoru svi prema njoj bili korektni, no kako joj je ipak bilo teško, pa je čak pomišljala i na samoubojstvo. "Nekoliko sam puta pomišljala na samoubojstvo. Zatvor čovjeka slomi, no da mu i priliku da pogleda u sebe", rekla je Ana Magaš o boravku u zatvoru, te dodala kako su ju čak i zatvorenici upozoravali na odvjetnika Marka Marinovića te da mu novac ne daje unaprijed.

Ana Magaš je izrazila svoje veselje što će napokon biti sa svojim bližnjima i obitelji, te kako je svjesna da je očekuje bitka za dijete, no, kako kaže, okružena je stručnjacima i spremna je za bitku. Medijima je zahvalila na pruženoj podršci, no istaknula je kako joj skrivanje od novinara i znatiželjnika onemogućava da okusi osjećaj slobode.

Prema tvrdnji Sanje Sarnavke iz udruge B.a.B.e., Ana Magaš razmišlj o promjeni identiteta. "Ne radi se o uzimanju djevojačkog prezimena, već razmišlja o potpunoj promjeni imena i prezimena", otkrila je Sarnavka. Magaš je otkrila kako je primila i dvije poslovne ponude, te kako bi željela živjeti u Zagrebu, no, kako kaže, još je sve neizvjesno.

Vezane vijesti

Seksizam u pivskoj industriji

Seksizam u pivskoj industriji

Na televiziji se između ostalih reklama za pivo pojavljuju i one Osječke pivovare, a udruga B.a.b.e. pozvala je potrošače na bojkot proizvoda zbog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika