29.06.2008. / 20:29

Autor: Petra Horvat

Hrvatska elektroprivreda

Poskupljenje kao stimulacijska mjera za manje trošenje

Cijena struje najviše će porasti kućanstvima koja godišnje potroše više od 3000 kilovatsati struje, dok će kućanstvima koja godišnje potroše do 2000 kilovatsati cijena ostati ista

Hrvatska elektroprivreda najavila je kako nas od srpnja očekuje poskupljenje struje za 20 posto. "Poskupljenje neće osjetiti svi već oni koji troše više", tvrdi HEP koji ovo poskupljenje tumači kao stimulacijsku mjeru za manje trošenje.

Struja će od 1. srpnja poskupiti za kućanstva koja troše više od 3 000 kilovatsati (kWh) struje godišnje. Kućanstvima koja troše dvije i dvije i pol tisuće kWh cijena struje će porasti za pet posto, dok će onima koji troše od 2 i pol do 3 tisuće kWh cijena porasti za deset posto. Kućanstvima koja godišnje potroše do 2 tisuće kWh cijena struje ostaje ista.

"HEP će skupinu potrošača kojoj kućanstvo pripada odrediti na temelju dosadašnje potrošnje", izjavio je glasnogovornik HEP-a Radomir Milišić, te najavio kako je ovo zadnje veliko poskupljenje struje.

Vezane vijesti

Posljednji kredit HEP-u za pokrivanje gubitaka

Posljednji kredit HEP-u za pokrivanje gubitaka

Vlada je na današnjoj sjednici odobrila Hrvatskoj elektroprivredi (HEP) podizanje kratkoročnog kredita od 400 milijuna kuna za pokrivanje gubitaka u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika