30.06.2008. / 09:02

Autor: Hrvoje Šimičević

Otvoreno pismo u pripremi

Intelektualci i javne osobe protiv Bandića i zagrebačkog SDP-a

Apel intelektualaca i javnih osoba naklonjenih ljevici, trebao bi iskazivanjem nezadovoljstva Bandićem reprezentativno odaslati nezadovoljstvo momentalnom pozicijom cjelokupne ljevice na nacionalnoj razini, pa i nezadovoljstvo predsjednikom SDP-a, Zoranom Milanovićem

Nezadovoljni vođenjem Zagreba od strane socijaldemokratske partije, točnije aktualnog gradonačelnika Milana Bandića, brojni intelektualci i javne osobe iz Hrvatske metropole navodno pripremaju otvoreno pismo. U njemu bi se trebali pojaviti potpisi uglednih građana koji smatraju kako Bandić i lokalna podružnica partije ne daju dovoljno jasne odgovore na situaciju u Zagrebu.

Sami organizatori ove 'inicijative' za sada ne žele izlaziti s informacijama, jer smatraju kako je potrebno što bolje dogovoriti sadržaj, ali i tajming u kojem će pismo biti odaslano. Sam apel na razini Zagreba trebao bi također biti usmjeren i na političko profiliranje lokalnog SDP-a, koji preko recentnih događaja, poput organizacije Thompsonovog koncerta na Trgu bana Jelačića, ili pak preko dugoročnijih, načina na koji Bandić vodi Zagreb; udaljavaju stranku s socijaldemokratskog političkog usmjerenja, a sve više približavaju desnim političkim strujanjima.

S druge strane, ovo bi otvoreno pismo, kako se nagađa, moglo uliti veću dozu političke odlučnosti samom Milanoviću, da se konačno 'obračuna' s Bandićem, što je, kako piše Večernji list, s obzirom na Bandićevu momentalnu nedodirljivost, ipak malo izgledno. Apel intelektualaca i javnih osoba naklonjenih lijevici, trebao bi također iskazivanjem nezadovoljstva Bandićem, reprezentativno odaslati ogorčenje trenutačnom pozicijom cjelokupne lijevice na nacionalnoj razini, pa i nezadovoljstvo predsjednikom SDP-a, Zoranom Milanovićem. Posebno u njegovom nedostatku oštrije retorike po pitanju izjašnjavanja o Milanu Bandiću.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika