30.06.2008. / 10:14

Autor: Hrvoje Šimičević

Prvaci Eura

Trijumf Španjolske

Vezna linija, ona Španjolska, u potpunosti je prevagnula kao ključni element smjera cjelokupne igre. Od prve minute pa do kraja Španjolci su tehnički i trkački suvereno držali kontrolu nad igrom, ne dopustivši Nijemcima da nametnu svoj stil, kojim su uostalom došli do finala

Nakon 44 godine čekanja, Španjolska nogometna reprezentacija sinoć je postala Europski prvak pobjedivši Njemačku na stadionu u Beču. Time su zaokružili uvjerljivo najbolju igru tokom cijelog prvenstva i bez poraza osvojili drugi naslov u povijesti. Utakmica je završila 1:0, a jedini je gol zabio Fernanda Torres u 33. minuti. Od prve minute pa do kraja Španjolci su tehnički i trkački suvereno držali kontrolu nad igrom, ne dopustivši Nijemcima da nametnu svoj stil, kojim su uostalom došli do finala.

To se pokazalo u prvom dijelu poluvremena, a najviše u akciji za pobjednički gol. Vezni španjolski red: Iniesta, Senna, Fabregas, Xavi Hernandez i Silva vještim su i preciznim pasevima kontrolirali sredinu terena, i kvalitetno prenosili loptu u napad gdje je Fernando Torres početka pokazao kako će se biti najveća opasnost za njemačkog vratara Jensa Lehmana. Veliku priliku imao je već u 23. minuti, kad je nadvisio braniče Metzeldera i Mertesackera, glavom pucao i pogodio vratnicu. Gol je dao deset minuta nakon. Xavi Hernandez je proslijedio loptu Torresu, koji je u trku zaobišao Lahma, i loptu prebacio preko zakašnjelog Lehmana.

Nijemci nisu imali odgovor na Španjolski način igre, iako je izbornik Joachim Low prije utakmice najavljivao da imaju način kako zaustaviti "Furiju". Vezna linija, ona Španjolska, u potpunosti je prevagnula kao ključni element smjera cjelokupne igre. Unatoč činjenici što je iznimno aktivan bio Bastian Schweinsteiger. Njega je, kao i Ballacka, u potpunosti izolirala Španjolska obrana. Kao i uostalom par napadača koje je Joachim Low mijenjao. Na kraju, potpuno zaslužan trijumf Španjolske.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika