30.06.2008. / 10:34

Autor: Tanja Molvarec

Kina

Deset tisuća prosvjednika zapalilo policijsku stanicu

Bijesni zbog zaključka policijske istrage da je 15-godišnja Li Shu Fan izvršila samoubojstvo prosvjednici su prevrnuli aute i zapalili i zgradu vlade

Više od deset tisuća demonstranata, bijesnih zbog policijske istrage oko smrti tinejđerice, zapalili su jučer policijsku stanicu i zgradu vlade, izvijestio je CNN. Prosvjed je počeo još prošle subote i trajao je do jučer u okrugu Wengan.

Prevrnuti auti ispred zgrada u plamenu samo su neke od uznemirujućih slika koje je prenijela televizija Hong Konga i to samo nekoliko tjedana prije početka Olimpijskih igara u Pekingu. Prosvjed je započeo zbog zaključka policijske istrage da je 15-godišnja Li Shu Fan izvršila samoubojstvo. Bijes prosvjednika proizlazi iz sumnje da je policija pokušala zataškati ubojstvo, piše kineski Daily. Područje Kine u zadnje vrijeme poprište je čestih prosvjeda.

U Lhasi je tijekom prolaska olimpijske baklje ubijeno više od 20 osoba. Antikineski demonstranti su zapalili i dućane i vozila kao znak nezadovoljstva. Iako se stanje smirilo vlasti Kine su bile suočene i sa bijesom roditelja čija su djeca poginula kada se urušila školska zgrada u potresu. Prijetili su tužbom zbog loše i nestabilne izgradnje tih škola.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika