13.08.2002. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

MAKEDONIJA - NASILJE VMRO-DPMNE NAD OPOZICIJSKIM MEDIJIMA

MAKEDONSKA DUHANSKA MAFIJA ZATVORILA RADIO TUMBA

...


Radio Tumba, jedini medij u makedonskom gradu Kumanovu koji nije pod utjecajem VMRO DPMNE, koji je na vlasti u Makedoniji, izgubio je koncesiju zbog emitiranja nekoliko priloga o balkanskoj duhanskoj mafiji. Novinari i urednici Radio Tumbe, između ostalog, u svojim su emisijama prenijeli i sve tekstove Nacionala, crnogorskog Dana i makedonskog nezavisnog tjednika Fokus, ne štedeći pri tome Dragana Daravelskog, šefa makedonske carine, niti aktualnog makedonskog premijera Ljupčeta Georgievskog, obojicu iz VMRO-DPMNE.
Unatoč podmirenim svim obvezama za koncesiju, makedonski Savjet za radiodifuziju najprije je oduzeo koncesiju Radio Tumbi, a nakon toga su 8. srpnja u njihove prostorije upali djelatnici Uprave za telekomunikacije, s ciljem da im zapečate prostorije i onemoguće daljnje emitiranje. Istodobno, koncesija oduzeta Radio Tumbi dodijeljena je špediciji Komteh, koja je u vlasništvu Tonija Jakimovskog, zeta Dragana Daravelskog, spomenutog šefa makedonske carine.
Za Daravelskog se govori da je u dobrim odnosima s crnogorskog duhanskom mafijom još iz vremena kada je vodio nekoliko diskoteka u Crnoj Gori, a prešavši u Makedoniju i postavši direktorom carine, švercanje mu je dodatno olakšano, a donijelo mu je i politički utjecaj.
Inače, za 15. rujna u Makedoniji su najavljeni izbori, pa se zatvaranje oporbenih radijskih stanica i pritisak na medije gleda i u tom svjetlu, pogotovo zato što su oporbeni mediji počeli objavljivati brojne informacije o vezama tamošnje političke elite s međunarodnim kriminalcima svih vrsta.

Vezane vijesti

Optužnica za terorizam protiv petorice muškaraca

Optužnica za terorizam protiv petorice muškaraca

Makedonska policija podigla je optužnice za terorizam protiv petorice muškaraca optuženih za pripadnost "radikalnoj muslimanskoj skupini" i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika