30.06.2008. / 18:33

Autor: Alka Vuica

Wimbledon

Ančić u četvrtfinalu

Ovo je treća Ančićeva pobjeda u pet setova zaredom, nakon što je u 2. kolu nadvisio Nijemca Philippa Petzschnera, a u 3. Španjolca Davida Ferrera

Hrvatski tenisač Mario Ančić plasirao se u četvrtfinale Wimbledona svladavši u 4. kolu Španjolca Fernanda Verdasca sa 3-6, 4-6, 6-3, 6-4, 13-11 nakon tri sata i 50 minuta igre.

Bio je to drugi međusobni dvoboj Ančića i Verdasca i druga pobjeda Ančića, prvi put su igrali prije samo tri tjedna također na travi, ali u Queen's Clubu.

Verdasco je u prva dva seta igrao odlično, pogotovo na svoj servis te nije dozvolio Ančiću niti jednu priliku za "break", dok je on po jednom u svakom setu oduzimao servis našem tenisaču i nakon samo sat i osam minuta bio je na pragu pobjede.

Ipak, u šestoj igri trećeg seta Ančić je napokon uspio spojiti nekoliko kvalitetnih reterna, te oduzeti servis Španjolcu što mu je bilo dovoljno da smanji zaostatak u setovima na 1-2.

Kada je Ančić u četvrtom gemu četvrtog seta izgubio servis i to napravivši dvije dvostruke servis pogreške nakon čega je Verdasco pogodio dva "winnera" činilo se da se našao u bezizlaznoj situaciji. No, tada je Španjolac počeo više griješiti, posebno nakon što ne bi uspio ubaciti prvi servis, pa je Ančić uspio ostvariti dva "breaka" kojima je poravnao meč.

Početkom petog seta Verdasco je prvi stigao do "break-lopte", ali nije ju uspio iskoristiti. Ančić, pak, svoju prvu šansu nije propustio. Pri rezultatu 6-6 Verdasco je s dvije dvostruke servis-pogreške dozvolio Ančiću da zaprijeti, a naš je as potom u dvije izmjene bio čvršći i izborio serivs za meč. Nažalost, Verdasco je uzvratio "re-breakom" i to tako da Ančić nije osvojio niti jedan poen.

Pri rezultatu 8-8 Ančić, je propustio tri "break-lopte" iako je do tada u meču imao stopostotnu iskorištenost prilika za obrat (četiri od četiri), 15-40 i još jednu prednost, a Verdasco je svaki put ubacio prvi servis.

Kod 11-11 Ančić je odigrao nekoliko dobrih udaraca s osnovne linije te uspio izboriti 30-30. Verdasco nije izdržao protisak, napravio je dvostruku servis pogrešku za novu "break-loptu" Ančića, a naš igrač uspio ju je iskoristiti. Kada je drugi put servirao za meč, Ančić je uspio odličnim servisima stići do 40-0 i tri meč lopte. Na prve dvije izbacio je voleje u aut, ali na treću je zabio as i plasirao se u svoje treće četvrtfinale Wimbledona, nakon 2004., kada je igrao u polufinalu, i 2006.

Ovo je treća Ančićeva pobjeda u pet setova zaredom, nakon što je u 2. kolu nadvisio Nijemca Philippa Petzschnera, a u 3. Španjolca Davida Ferrera.

U četvrtfinalu će Ančić igrati protiv najboljeg igrača svijeta i peterostrukom osvajača Wimbledona, Švicarca Rogera Federera. Upravo je Ančić posljednji igrač koji je uspio pobijediti Federera u Wimbledonu, ali i na travnatoj podlozi i to u 1. kolu 2002. Nakon toga Federer je ostvario 63 uzastopne pobjede na travi. Dvoboj u 1. kolu 2002. bio je i prvi međusobni dvoboj Ančića i Federera i jedina pobjeda Ančića, kasnije su igrali još pet puta i svaki je put bolji bio Švicarac, uključujući i četvrtfinale Wimbledona 2006.

Vezane vijesti

Ančić: Tenis je samo igra, zahvalan sam što sam ga mogao igrati

Ančić: Tenis je samo igra, zahvalan sam što sam ga mogao igrati

Silom prilika umirovljeni hrvatski tenisač Mario Ančić otvoreno je govorio o razlozima zbog kojih je u veljači ove godine objavio kraj karijere u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika