02.07.2008. / 10:58

Autor: Nina Tomljanović

Ubojstvo svećenika Josipa Rafaja

Podignuta optužnica protiv Srećka Uzelca

Tijekom istrage je saslušano ukupno sedam svjedoka te su obavljena vještačenja, uključujući i ona DNK analizom, radi usporedbe DNK Srećka Uzelca s tragovima koji su pronađeni na mjestu zločina

Na karlovačkom Županijskom sudu podignuta je optužnica protiv okrivljenika Srećka Uzelca, za kazneno djelo ubojstva svećenika Josipa Rafaja 15. ožujka ove godine u Generalskom Stolu.

Uzelca se tereti da je nakon prepirke s Josipom Rafajem, u dnevnom boravku Župnog dvora, u svećenika ispalio tri hica iz pištolja marke "Crvena zastava" model 70, kalibar 7,65 milimetara. U optužnici se navodi da su dva zrna pogodila Rafaja, koji je od zadobivenih strijelnih rana glave s ozljedom mozga odmah umro, a ustrijeljen je bio i u trbuh i lijevu podlakticu

Tijekom istrage je saslušano ukupno sedam svjedoka te su obavljena vještačenja, uključujući i ona DNK analizom, radi usporedbe DNK Srećka Uzelca s tragovima koji su pronađeni na mjestu zločina.

Nad optuženim je obavljeno i neuropsihijatrijsko vještačenje te se prema neslužbenim informacijama Županijskog suda doznaje da će daljnji tijek postupka ovisiti o nalazima njegove ubrojivosti.

Uzelcu je nakon podizanja optužnice, izvanraspravno vijeće Županijskog suda produljilo pritvor zbog opasnosti bijega i zbog osobito teških okolnosti djela.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika