02.07.2008. / 14:34

Autor: Nina Tomljanović

Palma Klun-Posavec

HSS pod diktatom HDZ-a ruši županijsku koalicijsku vlast HSS-a i SDP-a

Klun-Posavec je kao primjer dobre suradnje HSS-a i SDP-a navela da su pozivnice za svečanu sjednicu Županijske skupštine, koja će se održati 17. srpnja, već tiska s logotipom dviju stranaka

Na današnjoj konferenciji za novinare pod sloganom "HSS-ova prijevara" je predsjednica Skupštine Zagrebačke županije Palma Klun-Posavec i članica SDP-a optužila HSS da pod diktatom HDZ-a ruši županijsku koalicijsku vlast HSS-a i SDP-a, ocijenivši to prijevarom birača.

Klun-Posavec je odbacila HSS-ove tvrdnje da se koalicija raskida zbog najavljene strateške suradnje SDP-a s HNS-om. Optužila je predsjednika HSS-a Josipa Friščića i ministra poljoprivrede Božidara Pankretića da sami provode odluke premijera Ive Sanadera. Tvrdi da je HSS prevario koalicijskog partnera i birače te je naglasila da je koalicija bila stabilna sve do 30. lipnja, kada je HSS odlučio pregovarati o koaliranju s HDZ-om.

Klun-Posavec je kao primjer dobre suradnje HSS-a i SDP-a navela da su pozivnice za svečanu sjednicu Županijske skupštine, koja će se održati 17. srpnja, već tiska s logotipom dviju stranaka.

Zagrebačka županija je pod koalicijskom vlašću postala jedno od gospodarski najrazvijenijih područja u zemlji, istaknula je Palma Klun-Posavec te naglasila da je koalicija s HSS-om u Županiji dobro funkcionirala, premda nije bila savršena."HSS je s HDZ-om počeo preslagivati koalicije uoči lokalnih izbora u Hrvatskoj iduće godine u svibnju i to je razlog raskida i koalicije u Zagrebačkoj županiji, tvrdi Posavec-Klun.

Vezane vijesti

'Neću vratiti mandat'

'Neću vratiti mandat'

Saborski zastupnik Damir Bajs, kojega je Predsjedništvo HSS-a suspendiralo i do danas mu dalo rok da stranci vrati saborski mandat, poručio je da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika