03.07.2008. / 08:21

Autor: Katarina Zorić

Wimbledon

Federer prejak za Ančića

Ančić se ovim rezultatom i igrama na ovogodišnjem Wimbledonu definitivno vratio u svjetski vrh. Ponovo je među trideset najboljih igrača svijeta i s optimizmom može čekati Olimpijske igre i U.S. Open

Najbolji svjetski igrač i aktualni peterostruki osvajač Wimbledona Roger Federer pobijedio je Marija Ančića za sat i 42 minute igre sa 6:1, 7:5, 6:4 u četvrtfinalu ovogodišnjeg Wimbledona. Ovo je Federeru šesta pobjeda u nizu protiv Ančića te 40. u nizu na Wimbledonu.

Marijo je meč otvorio loše i nervozno. U prvom servis gemu je, impresioniran protivnikom, promašio nekoliko voleja koje inače pogađa i to je fenomenalnom Švicarcu omogućilo rani break i kontrolu seta. Federer je dominirao, pogađao što je htio i servirao fenomenalno. Uz briljantnog Federera, Ančića je mučio vlastiti servis, ubacivao je skromnih 47 posto prvog servisa, stoga je brzih i laganih 6:1 bio logičan rasplet. Meč je zaustavila kiša kod 1:1 u drugom setu.

Nakon povratka na teren gledali smo puno izjednačeniji drugi set. Mario se opustio, podigao preciznost i brzinu svoga srevisa te počeo dobivati čak i izmjene s osnovne crte. Najveću priliku Mario je propustio u četvrtom gemu drugoga seta kada je kod 15:30 promašio jedan relativno lagan forhend i propustio doći do break lopti. Ančiću je koncentracija popustila pri rezultatu 5:5 kada je dvostrukom pogreškom i promašenim volejem darovao Federeru set.

Treći set započeo je najboljim gemom meča. Kako bi zadržao servis Mario je morao spasiti četiri break lopte u gemu u kojem smo vidjeli 10 izjednačenja i koji je trajao 19 minuta, što je samo minutu kraće od cijeloga prvog seta. Zadnju priliku da eventualno uzme set Federeru, Mario je propustio pri rezultatu 2:1 kada nije iskoristio 0:30. Već u idućem gemu Federer mu je oduzeo servis i rutinski priveo meč kraju.

Ančić se ovim rezultatom i igrama na ovogodišnjem Wimbledonu definitivno vratio u svjetski vrh. Ponovo je među trideset najboljih igrača svijeta i s optimizmom može čekati Olimpijske igre i U.S. Open.

Federer u polufinalu čeka boljeg iz susreta Lopez-Safin.

Vezane vijesti

Ančić: Tenis je samo igra, zahvalan sam što sam ga mogao igrati

Ančić: Tenis je samo igra, zahvalan sam što sam ga mogao igrati

Silom prilika umirovljeni hrvatski tenisač Mario Ančić otvoreno je govorio o razlozima zbog kojih je u veljači ove godine objavio kraj karijere u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika