03.07.2008. / 09:04

Autor: Katarina Zorić

VATRENA NOĆ

Požar u najužem središtu Osijeka

Najuže središte Osijeka je bilo je obavijeno gustim crnim dimom. S vatrogasnim ljestvama iz najgornjih stanova evakuirano je pet starijih stanara, tri žene i dvojica muškarca

Sinoć oko 21 sat u najužem središtu Osijeka izbio je požar u podrumskim prostorijama zgrade. Stanari su morali hitno napustiti svoje domove zbog gustog dima koji je kroz instalacije ušao u sve stanove.

Na mjesto događaja izišli su vatrogasci s četiri vatrogasna vozila i policija, a ubrzo nakon probijanja gustog dima u stanove Hitna pomoć je u Kliničku bolnicu Osijek odvezla jednu stanarku. Najuže središte Osijeka je bilo je obavijeno gustim crnim dimom. S vatrogasnim ljestvama iz najgornjih stanova evakuirano je pet starijih stanara, tri žene i dvojica muškarca.

Prema riječima stanara u toj zgradi Mate Cerića, požar je izbio u podrumskom dijelu čiji je vlasnik Slatinska banka, a gdje se, kako kažu, godinama skupljaju beskućnici i narkomani.

"Upozorili smo odgovorne u Slatinskoj banci, no oni godinama ništa nisu poduzeli, premda smo mi stanari drugi dio podruma zagradili i zaključali te tamo skitnice i drogeraši nisu mogli ulaziti, što su i oni trebali učiniti . I večeras sam nekoliko 'drogiranih' vidio u podrumu", kazao je Cerić. Dodao je kako je policija više puta intervenirala nakon prijava da se u podrumu okupljaju skitnice.

Zgrada u Županijskoj 13 je druga zgrada do osječkoga Hrvatskog narodnog kazališta.

Vezane vijesti

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Na Odjelu za biologiju osječkoga Sveučilšta Josipa Jurja Strossmayera danas je predstavljena internetska stranica o komarcima u Osijeku. Pročelnik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika