03.06.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

ITALIJA

TALIJANSKI MEDIJI DONOSE NOVE DETALJE O VEZAMA MILA ĐUKANOVIĆA I DUHANSKE MAFIJE

Talijanska dnevni list ‘La Repubblica’ objavila je nove detalje iz dokumenata koji terete crnogorskog predsjednika Milu Đukanovića u aferi šverca cigaretama iz Crne Gore u Italiju u razdoblju od 1996. do 2000. godine. Objavljene podatke Talijani su ‘izvadili’ iz pozamašnog dosjea koji im je na uvid dao Vuksan Simonović, predsjednik istražnog povjerenstva Skupštine Crne Gore koja se bavi istragom napisa iz brojnih tekstova koje je Nacional objavio tijekom prošle godine o krijumčarenju cigareta i vezama duhanske mafije s Milom Đukanovićem.
Simonović je istakao odlučnost svoje komisije da skine žig ‘lopovske države’ sa Crne Gore, čiji je predsjednik Milo Đukanović zvani Britva, prema podacima povjerenstva, na švercu sa ortacima zaradio nekoliko stotina milijuna dolara, što je znatno veća svota od državnog proračuna koji iznosi 270.8 milijuna dolara.
Prema navodima ‘La Repubblice’, a preuzetih iz dosjea crnogorskog istražnog povjerenstva, u svega tri godine na aerodrom u Podgorici sletjela su 433 transportna aviona ‘Iljušin 67’ prepuna cigaretama koje su potom pod policijskom pratnjom kamionima razvožene u Srbiju, Makedoniju i Bosnu, odnosno u Talijansku Luku Bari s ne manje od stotinu brodova.
‘La Repubblica’ navodi da je Đukanović od svakog boksa cigareta uzimao ‘mafijaški postotak’ u iznosu od tadašnje 3 DM, odnosno 1.5 €.
Prema najnovijim vijestima, talijansko pravosuđe sprema proširenje optužnice nekim zvučnim imenima iz Srbije, među kojima je i neimenovani ‘nasljednik’ ubijenog ratnog zločinca i kriminalca Željka Ražnjatovića Arkana, koji se brinuo za distribuciju cigareta na terenu.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika