03.07.2008. / 11:46

Autor: Dario Bender

RUSIJA

Medvedeva ne uzbuđuju McCainove izjave

Medvedev izjavu Johna McCaina o isključenju Rusije pripisuje predizbornim aktivnostima u Sjedinjenim Američkim Državama

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev odbacio je danas kao neozbiljne teze o isključivanju Rusije iz skupine G8, najrazvijenih zemalja svijeta.

Medvedev izjavu Johna McCaina o isključenju Rusije pripisuje predizbornim aktivnostima u Sjedinjenim Američkim Državama. Medvedev je za medije izjavio da bilo koja administracija SAD-a da bi bila uspješna mora voditi jednaku politiku, bez obzira tko je na vlasti u Rusiji.

''Ruski ciljevi su formulirani prije osam godina i neće se mijenjati, želimo da stvorimo snažnu zemlju koja će zadovoljiti naše ljude i da imamo dobre odnose sa našim međunarodnim partnerima'', izjavio je Medvedev.

Ruski predsjednik se osvrnuo i na kritike o ruskoj demokraciji, te je rekao da je ona još mlada i nerazvijena no da se ne može nametnuti tek tako, što očito pokazuje primjer Iraka i Afganistana. ''novac sam po sebi nije u stanju da donese demokratske vrijednosti'' .

Inače u Rusiji je nedavno objavljeno istraživanje u kojem se pokazalo da 60 posto stanovništva, uglavnom mlađeg želi da emigrira iz Rusije. No Ruski predsjednik se nije složio s tim, govoreći kako se u Rusiji situacija veoma popravila, te da su ljudi shvatili da i u drugim zemljama ne teče ''med i mlijeko''.

Vezane vijesti

Putin imenovao vladu s malo novih imena

Putin imenovao vladu s malo novih imena

Ruski predsjednik Vladimir Putin objavio je u ponedjeljak sastav nove vlade koju predvodi Dmitrij Medvedev, u kojoj su na ključnim pozicijama ostali… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika