03.07.2008. / 14:42

Autor: Hrvoje Šimičević

Predsjednik HNS-a

Čačić: Nisam izgubio saborski mandat

'Znam da bi to mnoge usrećilo, ali bedastoće su da sam izgubio saborsku fotelju', kazao je Čačić

Predsjednik HNS-a Radimi Čačić reagirao je na tvrdnje iznesene u medijima da je izgubio saborski mandat zbog kašnjenja u prijavi istog, istaknuvši da će svakako biti zastupnik. "Znam da bi to mnoge usrećilo, ali bedastoće su da sam izgubio saborsku fotelju", kazao je Čačić.

Medijska nagađanja o Čačićevom gubljenju saborskog mandata došla su nakon što je donedavni varaždinski župan propustio u zakonskom roku podnijeti zahtjev predsjedniku Hrvatskog sabora o aktivaciji mandata koji mu je bio zamrznut. Naime, zbog nespojivostu dužnosti župana i saborskog zastupnika, Čačić nije mogao aktivirati svoj mandat, a osam dana nakon smjene, što je zakonski predviđen rok, on to nije učinio.

"Postoje dva temelja po kojima ću biti u Saboru: jedan je da aktiviram sadašnji saborski mandat, a drugi, po kojem ću i ići, jest da se vratim na mjesto zastupnika koji izlazi iz Sabora odlukom nadležnoga stranačkog tijela", rekao je Čačić, prenosi Hina. Po planu HNS-a, Čačić će svakako opet sjediti u saborskoj klupi, što znači da će mu mjesto vrlo vjerojatno ustupiti zastupnik Zlatko Horvat, koji je na toj dužnosti bio umjesto Čačića. Predsjednica Kluba HNS-a nije željela otkriti 'taktiku' po kojoj bi Čačić trebao ući u Sabor, ali je ustvrdila kako će 'realizirati sve što su zamislili'.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika