03.07.2008. / 15:09

Autor: Nina Tomljanović

Okaljani ugled

VIDEO: Bruketa & Žinić dobili nagradu na prevaru

Bruketa& Žinić priznaju pogrešku te smatraju da će im nagrada s pravom biti oduzeta.

Poznatoj reklamnoj agenciji "Bruketa &Žinić'"oduzet će se nagrada Srebrno zvono koju su osvojili na ovogodišnjem Festu, festivalu tržišnog komuniciranja, jer su prevarili žiri podmetnuvši mu rad koji nije bio naručen i koji se nije nigdje emitirao.

Business.hr objavio je neke podatke iz zapisnika sa sastanka Hrvatskog oglasnog zbora koji je tom prilikom raspravljao o sankcijama zbog ovog čina.

Zbor je odlučio da rad naslovljen "Ručak" koji se natjecao u skupini TV oglas u kategoriji "Moda, zdravlje i ljepota" I bio namijenjen reklamiranju prezervativa Durex bude diskvalificiran s natjecanja., a da se ovom već nagrađivanom dvojcu oduzme nagrada kao I status finalista.

Međutim, rasplet ovog slučaja još je neizvjestan. Predsjednik Hrvatskog oglasnog zbora Tibor Gojun istaknuo je da postoji prijedlog, ali ne još I službena odluka o oduzimanju nagrade kao I sankcijama. Sam predsjednik žirija ovogodišnjeg Festa Srđan Gulić Gul, inače kreativni direktor u agenciji Digitel, nije ni znao za oduzimanje nagrade.

Bruketa& Žinić priznaju pogrešku te smatraju da će im nagrada s pravom biti oduzeta. "Napravili smo propust jer smo klijentu emitiranje spota naplatili tek nakon Festa, zbog čega nam je žao", zjavio je Bruketa.

Ovaj incident, inače prvi takav u šesnaest godina postojanja festivala, ponukao je upravu Festa da od slijedeće godine uvede izmjene I dopune pravilnika natjecanja kako bi se ovakvi I slični slučajevi izbjegli u budućnosti.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika