03.07.2008. / 15:26

Autor: Marko Biočina

Liga prvaka

Nacional protiv prvaka Mađarske, Ukrajine i kvalifikanta

Hrvatski prvak Gospić je zbog financijskih poteškoća najavio odustajanje od natjecanja, pa je Uprava MNK Nacionala na čelu s Ivicom Đolom preuzela taj klub, promijenila mu ime u MNK Nacional i njegovo djelovanje preselila u Zagreb. Na taj način Nacional je stekao pravo nastupa u malonogometnoj Ligi prvaka.

Jučer je u sjedištu UEFE u Nyonu obavljen ždrijeb malonogometne Lige prvaka. U ždrijebu je sudjelovao i hrvatski predstavnik u tom natjecanju MNK Nacional. Hrvatski klub je prilikom ždrijeba bio svrstan u drugu jakosnu skupinu te će se u ovom najjačem eurospkom malonogometnom natjecanju suprotstaviti ukrajinskom prvaku Šahtjoru iz Donjecka, mađarskom MVFC Berettyoujfalu i pobjedniku kvalifikacijske skupine F u kojoj nastupaju MNK Orlić iz Sarajeva, njemački prvak Minster, estonski Tallin i najbolja nizozemska momčad Beriijk. Utakmice će se odigrati između 6. i 14. rujan u Mađarskoj, a dvije prvoplasirane momčadi u skupini plasirat će se među 16 najboljih momčadi u Europi.

Nakon ceremonije izvlačenja, predsjednik MNK Nacional Ivica Đolo izrazio je svoje zadovoljstvo ždrijebom: "Mislim da smo dobili korektan ždrijeb. Mogli smo dobiti lakšu, ali i težu skupinu, primjerice onu u kojoj su portugalska Benfica, koja je jedan od favorita cjelokupnog natjecanja i poljski prvak koji je na domaćem terenu vrlo neugodan. Ovako mislim da smo mi Šahtjor glavni favoriti za prolaz dalje u četvrtfinale. Ukrajince su neki od naših igrača upoznali kad su prije tri godine igrali protiv njih u Ligi prvaka. Dobri su, ali mi imamo sjajnu momčad, vrlo uigranu i kvalitetnu, tako da im ne priznajemo da su bolji".

Podsjetimo, MNK Nacional je prošle godine kroz natjecanje drugoj hrvatskoj malonogometnoj ligi i kvalifikacije, uz stopostotni učinak, izborio nastup prvoj ligi. Istovremeno, hrvatski prvak Gospić je zbog financijskih poteškoća najavio odustajanje od natjecanja, pa je Uprava MNK Nacionala na čelu s Ivicom Đolom preuzela taj klub, promijenila mu ime u MNK Nacional i njegovo djelovanje preselila u Zagreb. Na taj način Nacional je stekao pravo nastupa u malonogometnoj Ligi prvaka.

Momčad Nacionala koja je izborila nastup u prvoj ligi promijenila je ime u MNK Zagreb, te će s novom Upravom, također slijedeće sezone nastupati prvoj hrvatskoj malonogometnoj ligi. Tako će Zagreb nakon ispadanja nekih klubova slijedeće sezone ipak imati dva predstavnika u elitnom razredu hrvatskog klupskog malog nogometa.

Đolo je također najavio kako je Nacional trenutno u pregovorima oko dovođenja nekoliko novih igrača, koji bi trebali dodatno ojačati momčad i osigurati da klub dostojno predstavlja Hrvatsku u europskim natjecanjima. Nacional trenutno pregovara s tri brazilska igrača i jednim od najboljih hrvatskih malonogometaša Robertom Grdovićem.

Uz te igračke prinove i postojeću vrlo kvalitetnu momčad u klubu se nadaju kako bi mogli igrati vrlo važnu ulogu u ovogodišnjoj Ligi prvaka.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika