03.07.2008. / 17:41

Autor: Petra Horvat

Priznanje

Kylie Minogue odlikovana Redom Bitanskog carstva

"Duboko sam počašćena što sam prepoznata u zemlji koja je gotovo poput mojeg drugog doma", rekla je Kylie u prosincu kada je doznala da će biti odlikovana zbog doprinosa u glazbi

Australska pop zvijezda odlikovana je visokim britanskim odličjem za zasluge na području glazbe. Red Britanskog carstva (ROB) je "džepnoj Veneri" u ime kraljice Elizabete II. uručio princ Charles na svečanosti održanoj u Buchingamskoj palači. "Ovo je odličje za mene velika čast. Priznanje za posao koji toliko volim čini me ponosnom i poniznom", izjavila je Kylie Minogue koja je nedavno dobila bitku protiv raka dojke.

Kylie je postala poznata u Velikoj Britaniji još u 80-im godinama ulogom Charlene u australskoj sapunici "Susjedi", nakon čega se posvetila glazbenoj karijeri. Svoj prvi single "Locomotion" objavila je 1987., a veliku popularnost stekla je pjesmama "Can't get u out of my head" i "Spinning around". Ove je godine Minogue dobila i visoku francusku kulturnu nagradu "Viteza umjetosti i književnosti" za "kulturni užitak što ga je dala francuskom narodu". Autorica je i jedne knjige za djecu, dizajnirala je i vlastiti parfem, te liniju donjeg rublja.

Na današnjoj svečanoj dodjeli odlikovanja u Londonu bili su prisutni i njezini roditelji Ron i Carol, sestra Dannii i menadžer Terry.

Vezane vijesti

Ušminkani vodoskoci u nekadašnjem carstvu sitnih dilera

Ušminkani vodoskoci u nekadašnjem carstvu sitnih dilera

Prošloga tjedna u Londonu je za javnost otvoren Granary Square, jedan od najvećih urbanih javnih prostora tog tipa u Europi koji će veličinom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika